Terug naar Eerste publieke bèta macOS High Sierra verschenen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eerste publieke bèta macOS High Sierra verschenen

Door Laura Grootaarts30 juni 2017 09:472 min. leestijd0

Apple heeft de eerste publieke bèta van macOS High Sierra uitgebracht. High Sierra komt officieel pas dit najaar uit, maar als je wilt kun je het nieuwe besturingssysteem voor de Mac nu dus al uitproberen. Eerder deze week verscheen er ook al een publieke bèta van iOS 11.

macOS High Sierra bèta

Nieuw in de macOS High Sierra bèta

Apple kondigde macOS High Sierra aan tijdens de WWDC-keynote op 5 juni. Vlak daarna verscheen er een bèta voor ontwikkelaars, nu kan iedereen de nieuwe software uitproberen. Om te beginnen is er het razendsnelle en veilige nieuwe bestandssysteem APFS. Safari krijgt veel meer privacy-functies; Foto’s brengt meer orde en heeft nieuwe bewerkingstools. Wil je meer weten over de alle functies van macOS High Sierra, lees dan ook ons dossier over dit onderwerp.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Bèta macOS High Sierra downloaden

Wil je de bèta installeren, realiseer je dan wel dat het een testversie is. De software is nog in ontwikkeling en er kunnen nog foutjes in zitten. Het is dus raadzaam om de software te installeren op een Mac die je niet dagelijks gebruikt. Maak in ieder geval vooraf ook een back-up. Daarna werkt het in het kort als volgt:

  • Om de bèta te verkrijgen, moet je je eerst met je Apple ID aanmelden voor het Apple Beta Software Program.
  • Download vervolgens in het tabblad macOS de macOS Public Beta Access Utility, via de grote blauwe knop. Hiermee meld je je Mac aan als testcomputer.
  • De Mac App Store zou automatisch moeten openen. Zo niet? Dan staat er ook een link op het tabblad uit de vorige stap. Download macOS High Sierra in de Mac App Store en installeer het programma.

macOS High Sierra draait op alle Macs die nu ook al Sierra ondersteunen. Weet je niet zeker of het ook werkt op jouw Mac? Zo kun je het snel checken.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar