Terug naar Gelekt: macOS krijgt donkere modus en meer (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gelekt: macOS krijgt donkere modus en meer (video)

Door Laura Grootaarts3 juni 2018 11:182 min. leestijd0

Morgen gaat Apple’s Worldwide Developers Conference (WWDC) van start. Apple presenteert dan onder meer de nieuwe versie van macOS. Een korte video en screenshots die zijn aangetroffen op Apple’s servers, geven alvast wat van de nieuwe functies prijs, waaronder een donkere modus.

De beelden werden ontdekt door Steve Troughton-Smith, een ontwikkelaar die vorig jaar in juli ook al onder meer het ontwerp van de iPhone X wist te traceren in Apple’s eigen software. De video met Apple’s ontwikkelaarssoftware Xcode 10 weet in amper een halve minuut vier nieuwigheden van macOS 10.14 te verklappen.

https://youtu.be/AMjAozgeyuk

1. Donkere modus

Een donkere modus is fijner voor je ogen als je in het donker achter je Mac zit en het lijkt erop dat macOS 10.14 eindelijk een volwaardige nachtmodus krijgt. Zelfs het prullenbakje in het Dock is donkerder van kleur. De huidige donkere modus in macOS High Sierra is veel beperkter en werkt alleen voor het Dock en de menubalk.

2. Veranderingen in de App Store

Vorig jaar kreeg de iOS-App Store een grondige opknapbeurt en nu doet Apple dat nog eens dunnetjes over op de Mac. Zo zijn er voortaan voorvertoningen te zien van apps in de vorm van video’s.

3. Apple News naar de Mac

In het dock zie je het icoon van Apple News, Apple’s eigen nieuws-app. Op de iPhone en iPad werd deze app geïntroduceerd met iOS 9, maar hij is tot nu toe slechts beschikbaar in enkele Engelstalige landen. Het is dus maar zeer de vraag of je in Nederland en België de beschikking krijgt over deze gloednieuwe Mac-app.

4. macOS Mojave

Afgelopen week werd bekend dat Apple in verschillende landen een aantal merknamen heeft laten registreren. Hieruit zou blijken dat het nieuwe besturingssysteem macOS Mojave heet. En inderdaad: de woestijn die je op de achtergrond ziet, zou zomaar de Mojave-woestijn kunnen zijn.

WWDC 4 juni

Apple WWDC 2018

Aanstaande maandag begint Apple’s WWDC. Tijdens een keynote om 19.00 uur Nederlandse tijd horen we meer over de toekomst van macOS en iOS. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
Meer weten over macOS Mojave?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar