Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 16.5, iPadOS 16.5 en macOS 13.4: hierom moet je nú updaten

Auteur: Ward Edema
0 reacties
macOS 13.4


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteravond iOS 16.5, iPadOS 16.5 en macOS 13.4 uitgebracht. En die updates zijn belangrijker dan je denkt!

iOS 16.5, iPadOS 16.5 en macOS 13.4

Na een hele reeks bèta’s heeft Apple iOS 16.5 uitgebracht met onder andere een kleurrijke nieuwe achtergrond en een handige Siri-functie. Daarnaast zijn ook iPadOS 16.5 en macOS 13.4 uitgekomen. Nu klinken zulke tussentijdse updates nooit zo spannend, maar toch is het belangrijk om zo snel mogelijk te updaten.

In de drie updates wordt namelijk een gat in WebKit gedicht. Dat is Apple’s software die verwerkt zit in Safari op de Mac, en álle browsers op de iPhone en iPad. Door het lek kunnen cybercriminelen een aanval op je apparaat uitvoeren via je browser. Werk je je apparaat niet bij, dan loop je dus gevaar.

iOS-beveiligingsmaatregel 16.4.1 (a)

Twee weken geleden bracht Apple al de eerste iOS-beveiligingsmaatregel uit, iOS 16.4.1 (a). Op de Mac verscheen macOS-beveiligingsmaatregel 13.3.1 (a). Hiermee werden al twee andere lekken in WebKit gedicht, maar een derde bleef dus in stand.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iOS-beveiligingsmaatregel 16.4.1 (a)

Dat is overigens nu pas bekend: Apple hield eerst nog de inhoud van de beveiligingsmaatregel geheim om cybercriminelen niet wijzer te maken dan ze al zijn. Nu worden de lekken wel bekendgemaakt, omdat Apple denkt dat er al actief misbruik van is gemaakt. Oftewel: updaten maar.

Zo update je je iPhone, iPad en Mac

Je werkt je iPhone en iPad bij via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’, en je Mac via ‘Systeeminstellingen>Algemeen>Software-update’. Heb je automatische updates ingeschakeld, dan gebeurt dit ergens in de komende twee weken vanzelf.

Wil je meer update-nieuws en andere berichten over Apple direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors