Terug naar MacLimburg: Appletips met kriekjes
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

MacLimburg: Appletips met kriekjes

Door Redactie iCreate8 januari 2010 15:103 min. leestijd0

Paul-MacLimburgBij de Apple User Group MacLimburg hebben we in januari een traditie om het jaar in te zetten met een bruegelbuffet voor collega Macgebruikers. Clubleden schuiven dan aan en stellen bourgondische kost op prijs. Iets anders dan de rijkelijke en chique diners en buffetten van al die feestdagen. Terug naar het eenvoudige, zoals frikandellen (balletjes) met warme krieken, paté, gerookt vlees en rijstpap. Ooit werd de club daarom “de club van iMac met krieken” genoemd.


maclimbD3S10711Ondanks het winterweer, waren er 7 januari toch een 100tal leden van de partij bij het bruegelbuffet om 2010 goed te beginnen. Een moment om te verbroederen en een praatje te slaan met nieuwe leden die na de macbeurs de maandelijkse clubmeeting komen ontdekken. En natuurlijk is het voor iedereen leuk  enkele workshops mee te pikken na het buffet.

Deze keer hadden we de groep gesplitst. Nieuwkomers en beginners kregen een workshop voorgeschoteld waarin vragen waarmee je in het begin worstelt aan bod kwamen: hoe moet ik printerdrivers installeren, hoe maak ik het best een backup (en waarom), hoe krijg ik een pdf open, en nog veel meer van dat. Met het groeiend aantal switchers is de vraag naar ondersteuning een belangrijk punt geworden. Eens je een nieuwe iMac 27inch in je woonkamer hebt staan, dan beginnen de vragen pas te komen. En waar kun je dan naartoe? Wie neemt de tijd om aandachtig naar je vragen te luisteren? Wie heeft er zin om iets uit te leggen op jouw tempo en met de woorden die voor jou begrijpbaar zijn? Op de avond van het bruegelbuffet was er de tijd en de aandacht voor deze problemen.

maclimbD3S10931In een wereld van overvloed aan google-informatie, fora, podcasts en boeken, blijft natuurlijk de persoonlijke aanpak van tel. Daarom komen er veel gebruikers naar onze maandelijkse clubmeetings  en de jaarlijkse macbeurs, omdat ze ondanks de overvloed aan informatie iets ontbreken, iets missen, of op zoek zijn naar persoonlijk gebrachte informatie en advies. Tijdens de bijeenkomsten hoort iedereen tussen pot en pint, wat de gemiddelde gebruiker kan bereiken met de Mac. Veel meer dan vroeger ooit mogelijk leek. Opvallend is ook het stijgend aantal senioren en vrouwen die onze meetingen de laatste tijd hebben ontdekt. Gebruikers tonen alsmaar meer interesse en maken tijd voor de Mac.

Een tweede workshop was een “traktatie van appletips”. De man achter de site appletips.nl, Richard IJzermans, kwam naar Hasselt afgezakt om clubleden te laten smullen van een hele reeks truukjes, verborgen features, toetsencombinaties, handige timesavers en nog veel meer van dat. (Op zijn site terug te vinden onder de MacLimburg-tag .) Appletips.nl is in de Benelux echt een referentie geworden en gebruikers kijken dagelijks uit naar de tips die hij op appletips.nl uit zijn hoed tovert, en maandelijks in iCreate plaatst. Heel rustig maar erg gedreven kon Richard het publiek de hele avond boeien. De tijd vloog.

Om met de woorden van een clublid te zeggen “Daar kijk je dan een heel jaar naar uit, en het is spijtig genoeg alweer zo snel gedaan.”

Groeten

Paul Beckers
Voorzitter en organisator MacLimburg.be

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar