Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘MacBooks met Apple Silicon-chip verschijnen eind 2020’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
MacBooks met Apple Silicon-chip


Lees verder na de advertentie

Apple brengt eind dit jaar de eerste MacBooks uit die zijn aangedreven door een processor van Apple: de Silicon-chip. Dit meldt het Taiwanese DigiTimes. Het zou gaan om een 13-inch MacBook Pro en MacBook Air.

MacBooks met Apple Silicon-chip

Bij de aankondiging beloofde Apple al dat we de eerste Mac met Apple Silicon nog in 2020 kunnen verwachten. Om welke Mac het ging was niet bekend, al leek een MacBook het meest aannemelijk. Nu bevestigen bronnen aan DigiTimes dat de mobiele Macs inderdaad als eerst worden uitgerust met de nieuwe processor van Apple.

Leveranciers van Apple zouden in het derde kwartaal van dit jaar beginnen met het verzenden van componenten voor de volgende generatie MacBooks. Een release volgt waarschijnlijk in het vierde kwartaal van dit jaar. Eerder voorspelde Apple-analist Ming-Chi Kuo al dat de MacBook Pro met Silicon-chip eind 2020 verschijnt. De MacBook Air met Apple-processor verwacht hij eind 2020 of begin 2021.

In juni kondigde Apple tijdens WWDC 2020 de overstap van Intel-processors naar Apple Silicon aan. Een groot voordeel van de nieuwe processor is dat hij de MacBook een stuk energiezuiniger maakt. Bovendien leidt het tot één architectuur in alle Apple-producten, waardoor ontwikkelaars gemakkelijker apps maken die geschikt zijn voor de iPhone, iPad én Mac.

iPad 2020


kooptip

DigiTimes heeft het ook over de opvolger van de iPad 2019, waarvan de vooruitzichten ‘rooskleurig’ zijn. De goedkoopste iPad zou uitgerust worden met een krachtigere processor én voordeliger worden. Nu betaal je er € 389 voor. Daarnaast krijgt de iPad 2020 een groter scherm van 10,8 inch. Nu is dat 10,2 inch.

De beweringen van DigiTimes komen overeen met die van Kuo, die het eerder al had over een 10,8 inch iPad die een betaalbaar prijskaartje en snellere chip krijgt. Daarnaast zou Apple werk maken van een nieuwe iPad mini, met een groter display van 9 inch.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over nieuwe Apple-producten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: DigiTimes