Terug naar ’MacBook Pro wordt in 2017 weer goedkoper’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

’MacBook Pro wordt in 2017 weer goedkoper’

Door Sven Lamers2 november 2016 11:012 min. leestijd

De nieuwe MacBooks werden pas een week geleden gepresenteerd, maar Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft zijn glazen bol alweer uit de kast gehaald en doet een voorspelling voor de MacBooks van volgende jaar. Volgens hem worden de laptops volgend jaar weer goedkoper en krijgen meer werkgeheugen.

Zijkant MacBook Pro

Kleinere prijs, meer accessoires

Kuo legt uit dat Apple zijn splinternieuwe modellen vaak te duur op de markt brengt, om deze een jaar later weer goedkoper te maken. Daarom verwacht de analist een prijsverlaging bij de MacBook Pro-modellen in de tweede helft van 2017. Ook de 12-inch MacBook wordt volgens hem komend jaar goedkoper.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Daarnaast is het aanbod aan Thunderbolt 3- en USB-C-accessoires volgend jaar groter, zodat je minder vaak adapters nodig hebt. Ook de Touch Bar wordt waarschijnlijk pas in 2017 door alle grote Mac-programma’s ondersteund.

Betere hardware

Was je niet zo geschrokken van de prijs, maar meer van de toch al iets verouderde hardware? De MacBook Pro die afgelopen jaar gepresenteerd werd, krijgt maximaal 16 GB RAM en een oude Skylake-processor. In 2017 moet de MacBook Pro weer helemaal bij de tijd zijn, zegt Kuo. Dan krijgt die een Cannonlake-cpu – de volgende processorgeneratie van Intel. Deze zijn tot 25% energiezuiniger dan de huidige processors, wat Apple volgens Kuo voor meer RAM zou kunnen gebruiken. Het hoge energieverbruik is volgens Phil Schiller namelijk de hoofdreden waarom er op dit moment geen 32 GB RAM in de MacBook Pro mogelijk zijn.

De roadmap van Intel spreekt dit echter tegen, omdat in 2017 geen Cannonlake-cpu’s op de markt komen die geschikt zijn voor de MacBook Pro.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden