Terug naar Apple verhelpt software-problemen MacBook Pro in aanvullende update
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple verhelpt software-problemen MacBook Pro in aanvullende update

Door Sven Lamers29 augustus 2018 14:092 min. leestijd0

Apple heeft vannacht een update voor de MacBook Pro van 2018 uitgebracht. De release notes van de ‘macOS High Sierra 10.13.6 Supplemental Update 2‘ zijn vrij kort: volgens Apple verbetert deze de ‘stabiliteit en betrouwbaarheid’ van het besturingssystemen op de laptops. Het wordt aanbevolen voor alle gebruikers van de MacBook Pro’s uit 2018 met Touch Bar, aldus Apple. Zo kort de release notes ook mogen zijn, dat geldt niet voor de grootte van de update. Deze is met 1,3 GB best wel ingrijpend.

MacBook Pro problemen

Al de tweede ingrijpend update

Al met de eerste aanvullende update voor macOS High Sierra 10.13.6 had Apple een groot probleem op de nieuwe MacBook Pro’s verholpen. Gebruikers merkten dat de MacBook Pro te heet werd, waardoor die slechtere prestaties leverde dan zijn voorganger. Bij de eerste update had Apple echter expliciet vermeld wat aangepakt werd. Bij deze tweede update is het nu gokken welk van de vele problemen van de MacBook Pro Apple verholpen heeft.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Op Reddit laat het aantal gebruikers weten dat de krakende speakers nu verleden tijd zijn, op een kleine uitzondering na. Onder macOS zijn alle storende geluiden weg, maar onder Windows (via Boot Camp) zijn ze nog steeds aanwezig.

Crash door de T2-chip verholpen?

Een ander probleem op de MacBook Pro’s uit 2018 zijn crashes die samenhangen met de veiligheids-chip T2. Of Apple dit probleem heeft aangepakt, is op dit moment nog niet duidelijk. Wat wel al is opgevallen, is dat de firmwareversie van de T2-chip na de installatie van de update een paar versienummers omhoog schoot.

Nog een probleem

Aan nog een ander probleem van de MacBook kan echter ook deze grote update niets doen. Zo werd afgelopen week bekend dat een aantal Apple-bloggers al weer problemen heeft met het toetsenbord van de MacBook Pro. Ondanks een nieuw siliconen laagje kan het gebeuren dat toetsaanslagen dubbel of helemaal niet geregistreerd worden.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar