Terug naar Krijgt de nieuwe MacBook Pro een notch, zoals de iPhone?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Krijgt de nieuwe MacBook Pro een notch, zoals de iPhone?

Door Laura Grootaarts17 oktober 2021 10:582 min. leestijd1

Aanstaande maandag is er een Apple-event waarin de nieuwe MacBook Pro gepresenteerd wordt. Het laatste gerucht over deze MacBook Pro? Hij krijgt waarschijnlijk een notch. Oftewel: een inkeping bovenaan in het scherm, zoals je ook al kent van de iPhone.

MacBook Pro Notch

MacBook Pro-notch

De MacBook Pro 2021 die Apple morgen waarschijnlijk aankondigt, gaat er naar verluidt veel anders uitzien dan zijn voorgangers. Zo worden de schermranden sterk gereduceerd. De randen zijn dan zó smal, dat bepaalde onderdelen er niet in verwerkt kunnen worden. De MacBook Pro-notch moet ruimte bieden aan de FaceTime-camera, de microfoon en een sensor voor True Tone (die registreert de kleurtemperatuur en zorgt voor de juiste witbalans op het scherm). Er zou geen sprake zijn van Face ID.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Inmiddels is er op het Chinese sociale netwerk Weibo zelfs een foto gelekt waarop de MacBook Pro met notch te zien is. De foto is bijzonder vaag en het is lastig om te beoordelen of hij authentiek is. Wij houden dus een slag om de arm. Toch sluiten we niet helemaal uit dat de MacBook een notch krijgt, want als de randen inderdaad érg smal zijn, moet Apple inderdaad ruimte zien te creëren.

MacBook Pro Notch

Apple-event oktober

Apple houdt morgen een Mac-event met waarschijnlijk de nieuwe MacBook Pro 2021. Deze Mac krijgt waarschijnlijk een M1X-processor, de snellere versie van de Apple M1 die vorig jaar verscheen. Er komt waarschijnlijk een groot en een klein model. Voor het grote model zou het voor het eerst zijn dat deze een Apple-chip krijgt. Ook maakt een aantal poorten hun langverwachte comeback: denk aan de magnetische MagSafe-oplaadpoort, HDMI en een sd-kaartlezer. Meer hierover lees je in ons artikel MacBook Pro 2021: de 6 belangrijkste verwachtingen.

Aanstaande maandag 18 oktober om 19:00 Nederlandse tijd horen we meer. Uiteraard houden wij je die avond op de hoogte op onze website, en via ons liveblog op Twitter. Na afloop een nieuwsbrief met de highlights van de keynote ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Bron: MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Luc Herbergs
Lezer
Luc Herbergs

Als trouwe MacBook-gebruiker, kijk ik erg uit naar deze update van de huidige pro-modellen. Mij lijken de dunne randen eigenlijk wel iets te-dun?