Terug naar MacBook Pro met Radeon Pro Vega grafische kaart nu beschikbaar
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

MacBook Pro met Radeon Pro Vega grafische kaart nu beschikbaar

Door Sven Lamers15 november 2018 08:042 min. leestijd0

Zijn er nog mensen die denken dat de nieuwe MacBook Pro’s niet echt voor professionals zijn? Zeggen die nog steeds dat de MacBook Pro te weinig aansluitingen, te weinig werkgeheugen en een te zwakke grafische kaart heeft? Nou, voor dat gebrek aan aansluitingen heb je adapters en docks; het werkgeheugen kan sinds de eerste revisie van het model eindelijk naar 32 GB geüpgraded worden. Alleen de grafische kaart was in verhouding echt nog een beetje traag. Maar daar komt nu verandering in, dankzij de Radeon Pro Vega 16 en Radeon Pro 20 van AMD.

MacBook Pro 2018

Radeon Pro Vega

Het werd al aangekondigd na de keynote eind oktober, maar nu is het definitief. De MacBook Pro 15-inch is de eerste laptop (pc’s meegerekend) die de nieuwste grafische kaart van AMD krijgt. Standaard is de MacBook Pro uitgerust met een Radeon Pro 560X, voor 300 euro meer bouwt Apple er een Radeon Pro Vega 16 in, met 4 GB modern ‘HBM2’ grafisch geheugen. Leg daar nog 120 euro bovenop en je krijgt de Radeon Pro Vega 20 met evenveel werkgeheugen. Aan de overige onderdelen verandert er overigens niets. Het standaardmodel houdt zijn 6-core processor (Core i7) evenals 16 GB werkgeheugen en een 512 GB SSD.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Meer weten over MacBook Pro?
Bekijk dit dossier

Hoeveel sneller is dat?

Volgens Apple? Enorm veel sneller. Het bedrijf belooft met de mobiele Vega-gpu’s prestaties die tot aan 60 procent sneller zijn dan met de Radeon Pro 560X. Dat geldt voor professionele 3D-applicaties zoals Cinema 4D. De specificaties van de twee grafische kaarten zijn duizelingwekkend. De kloksnelheid van de Vega 20 bedraagt 1300 MHz, die van Vega 16 is 1185. Op basis van de naam kunnen we concluderen dat de Vega 20 twintig compute units heeft (met 1280 stream-processors), de Vega 16 zestien compute units (met 640 stream-processors). Dit is ongekend op laptop-gebied.

15-inch MacBook Pro met Radeon Pro Vega

De MacBook Pro met Radeon Pro Vega moet volgens Apple’s store eind november worden geleverd. Op dit moment noemt Apple 26 tot 28 november als leverdatum. Ophalen in de winkel is ook mogelijk – vanaf 28 november – mits je de configuratie online hebt besteld.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar