Terug naar 'MacBook Pro krijgt Touch ID in de powerknop'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'MacBook Pro krijgt Touch ID in de powerknop'

Door Laura Grootaarts9 augustus 2016 09:442 min. leestijd0

De nieuwe MacBook Pro wordt uitgerust met een Touch ID-knop. Ook krijgt het nieuwe model een touchscreen-balk op basis van OLED. De nieuwe MacBook Pro zou dit najaar moeten verschijnen, zo beweert 9to5Mac.

Touch ID in de aan-/uitknop

Geruchten over een MacBook Pro met OLED-balk en Touch ID zijn zeker niet nieuw. In de code van macOS Sierra zijn al lang en breed concrete aanwijzingen voor deze nieuwe elementen. Van de OLED-balk zijn zelfs al foto’s opgedoken: deze aanraakgevoelige strook zit boven aan het toetsenbord, op de plek waar nu nog de functietoetsen zitten. Maar tot nu toe was nog niet duidelijk op welke manier Touch ID verwerkt zou worden in het apparaat, en daar weten we nu iets meer over.

MacBook Pro OLED

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Nu lijkt het erop dat de vingerafdruk-scanner wordt ingebouwd in de powerknop. Dat klinkt ons heel logisch in de oren: het aanzetten en inloggen op je MacBook Pro gaat dan in één moeite door en is vergelijkbaar met het activeren en ontgrendelen van je iPhone. De MacBook Pro krijgt verder naar alle waarschijnlijkheid een usb-c-aansluiting en ondersteunt Thunderbolt 3.

Nieuwe MacBook Pro kopen?

Wanneer je hem kunt kopen, blijft tot nu toe onduidelijk. Eerder werd gedacht dat de nieuwe modellen nog deze zomer zouden verschijnen, maar die kans is nu nog maar heel klein. Nu wordt gedacht aan het vierde kwartaal van dit najaar. Mogelijk is de vernieuwde MacBook Pro een van de verrassingen tijdens de keynote van begin volgende maand, maar het ligt meer voor de hand dat de introductie rond oktober plaatsvindt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar