Terug naar MacBook Pro afgeraden door consumentenorganisatie
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

MacBook Pro afgeraden door consumentenorganisatie

Door Terry Stooker23 december 2016 11:362 min. leestijd1

De Amerikaanse consumentenorganisatie Consumer Reports raadt mensen af de nieuwe MacBook Pro te kopen als ze verzekerd willen zijn van een stabiele accuduur. Hoewel de laptop zeer goed uit de test komt op beeldkwaliteit en prestaties, houdt de accu het de ene keer langer vol dan de andere.

MacBook Pro met Touch Bar

Gebruiksduur

De batterij presteerde heel wisselvallig in de tests van de consumentenorganisatie. In de ene test hield de MacBook Pro het bijvoorbeeld 16 uur vol, terwijl in de andere maar 4,5 uur werd geklokt. Normaal gesproken verschilt de accuduur tussen tests minder dan 5 procent, maar bij de MacBook ging het alle kanten op. De resultaten zijn zo gevarieerd dat Consumer Reports niets anders kan dan de MacBook Pro afraden aan iedereen die geen stopcontact in de buurt heeft. Voorgaande MacBooks scoorden doorgaans prima in de tests. Vaak hielden ze het zelfs langer vol dan Apple adverteerde. De nieuwe MacBook Pro is daarop een opvallende uitzondering.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Alle MacBook Pro’s

Dit advies geldt overigens niet specifiek voor de MacBook Pro met Touch Bar. Ook de versie met de “ouderwetse” functietoetsen scoort zeer wisselvallig. Eerder kwamen er al klachten over de accuduur van de MacBook Pro. Apple heeft toen met een macOS-update de problemen proberen te verhelpen – en gelijk de resterende batterijduur verwijderd. Op het ontvangen van deze resultaten is nog niet gereageerd, Apple wil eerst dieper in het probleem duiken. Wel hebben ze aangegeven dat iedereen met problemen of vragen contact op dient te nemen met AppleCare. Wordt ongetwijfeld vervolgd, dus …

Zoals je in onze review van de MacBook Pro kunt lezen, halen wij de geadverteerde tien uur maar net. Op zich een prima waarde, maar het kan altijd beter. Hoelang houdt jouw MacBook het vol? En als je nog twijfelt over de aanschaf Apple’s nieuwe laptop-topper, houden dit soort berichten je dan tegen?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Annemarieke van der Ploeg
Lezer
Annemarieke van der Ploeg

Hier net een nieuwe macbook Pro: MacBook Pro (13-inch, 2017, Two Thunderbolt 3 ports), 2,3 GHz Intel Core i5, 8 GB 2133 MHz LPDDR3,Intel Iris Plus Graphics 640 1536 MB. De afgelopen weken meer dan 10 uren aan de lijn gehangen met apple service. Geen enkel probleem is daadwerkelijk opgelost. 1: Geleidingsspanning van het computer frame indien aangesloten op het lichtnet: reactie apple: “Dit is een bekend probleem, de spanning is dermate laag dat het geen gevaar is voor de gezondheid en het voldoet aan de Europese normen. Hier zal geen actie op uitgezet worden.” Kortom: Apple vindt het de… Lees meer »