Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple kondigt MacBook Pro 2021 al aan tijdens WWDC’

Auteur: Koen van Ekeren
7 reacties
MacBook Pro 2021 concept


Lees verder na de advertentie

Over twee weken vindt de WWDC plaats, Apple’s event voor ontwikkelaars. Tijdens het evenement kondigt de tech-gigant de nieuwe functies van iOS 15 en macOS 12 aan, maar het blijft mogelijk niet bij software. Volgens een Apple-leaker presenteert Apple dan ook de nieuwe MacBook Pro 2021.

MacBook Pro 2021

Op maandag 7 juni begint de WWDC-keynote, zo bevestigde Apple deze week. Apple-leaker Jon Prosser laat weten dat dit de dag is waarop Apple nieuwe MacBook Pro-modellen aankondigt. ‘Ik kan bevestigen dat de MacBook Pro eraan komt’, zegt hij in een reactie op een tweet over WWDC.

Eerder verstuurde Apple een uitnodiging voor WWDC 2021, waarin het bedrijf ook lijkt te hinten op nieuwe MacBook Pro-modellen. In de uitnodiging zijn verschillende emoji-personages te zien, met ieder een MacBook voor zich.


kooptip

Er is nog een subtiele hint. In de weerspiegeling van een van de brillen heeft Apple verschillende unicode-namen verwerkt, waaronder de code /u{1F4BB}. Dit is de Personal Computer Emoji: .

De betrouwbare Apple-insider Mark Gurman liet eerder weten dat deze zomer nieuwe MacBook Pro-modellen komen met vernieuwde Apple Silicon-chip. Het gaat om een 14- en 16-inch MacBook Pro 2021. Allebei zijn ze voorzien van een chip met 10 processorkernen. De huidige M1 van de 13-inch MacBook Pro telt er acht. De huidige 16-inch MacBook Pro heeft nog een verouderde Intel-processor.

Vernieuwingen

De MacBook Pro 2021 wordt de grootste update in vijf jaar. Naast de verbeterde processor brengt Apple de HDMI-poort en SD-kaartlezer terug naar de MacBook. Wat ook terugkeert is de magnetische MagSafe-oplader. Verder lijkt Apple afscheid te nemen van de Touch Bar; de aanraakstrip boven het toetsenbord.

Het ontwerp verandert ook, want de MacBook Pro beschikt over een platter ontwerp met vlakke zijkanten. Hoe dat eruitziet, zie je in dit MacBook Pro 2021 concept.