Terug naar ‘MacBook Pro 2021 krijgt plat ontwerp, MagSafe en meer’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘MacBook Pro 2021 krijgt plat ontwerp, MagSafe en meer’

Door Koen van Ekeren15 januari 2021 09:343 min. leestijd0

De MacBook Pro ondergaat dit jaar een enorme metamorfose. Dat verklapt de gerenommeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo. Er komen twee nieuwe modellen, die allebei zijn voorzien van een nieuw ontwerp. Andere vernieuwingen van de MacBook Pro 2021 zijn MagSafe, het verdwijnen van de Touch Bar en extra poorten.

veranderingen MacBook Por 2021

Vernieuwingen MacBook Pro 2021

Als Kuo zijn licht laat schijnen over toekomstige Apple-producten, dan gaan we er goed voor zitten. De analist heeft het bijna altijd bij het rechte eind als het om Apple-voorspellingen gaat. Dit keer heeft hij veel nieuwe informatie over de MacBook Pro-modellen die dit jaar verschijnen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nieuw ontwerp

Volgens Kuo komen er twee MacBook Pro-modellen. De grootste heeft opnieuw een schermdiagonaal van 16 inch. De kleinere MacBook Pro krijgt een iets groter scherm: 14 in plaats van 13 inch.

Wat we ook kunnen verwachten, is ‘de belangrijkste ontwerpwijziging van de afgelopen vijf jaar’. Apple zou de MacBook Pro-modellen een stuk platter willen maken, vergelijkbaar met de iPhone 12. Nu heeft de MacBook nog een design waarbij de randen bij de bovenste en onderste helft afbuigen.

Einde van Touch Bar

Opvallend is dat Apple afscheid neemt van de Touch Bar. Die maakt plaats voor de fysieke functietoetsen van weleer, meldt Kuo. Het is een verandering die we toejuichen; de aanraakstrip met een wisselende set knoppen klonk als iets geweldigs, maar is in de praktijk nooit een succes geweest.

Comeback MagSafe

Er is meer goed nieuws, want de MagSafe-oplader wordt in ere hersteld. Tussen 2006 en 2015 was dit ook de oplader van de MacBook, waarbij een magneet de oplader op de juiste plek houdt. Zo sleurde je niet je hele MacBook mee als je per ongeluk tegen de kabel loopt, maar laat de snoer veilig los. Kuo spreekt overigens van een ‘oplaadconnector’, dus het lijkt niet om draadloos opladen te gaan, zoals bij de iPhone 12.

Extra poorten

De vernieuwde MacBook Pro-modellen zullen extra poorten hebben. Nu zijn dat er bij de grootste MacBook Pro vier: twee keer Thunderbolt 3 links, thee keer Thunderbolt 3 rechts. Kuo verwacht dat de meeste gebruikers hierdoor niet langer extra dongles hoeven aan te schaffen.

Dit duidt erop dat het om andere aansluitingen gaat dan Thunderbolt (usb-c). Jaren terug had de MacBook ook een SD-sleuf, HDMI-poort en usb-a. Mogelijk komen een of meerdere van deze aansluitingen terug.

Processor

Tot slot heeft Kuo nieuws over de processor. Zowel de 14-inch als 16-inch MacBook Pro is alleen verkrijgbaar met een Apple Silicon-chip. Een optie voor een Intel-processor komt er niet. Meer details over de Apple Silicon zijn er niet, maar het is wel duidelijk dat het gaat om een opvolger van de M1.

Release MacBook Pro 2021

We moeten nog even geduld hebben op de nieuwe Pro’s. Kuo verwacht dat ze worden uitgebracht in het derde kwartaal van 2021. Dat zal waarschijnlijk in oktober zijn, de maand waarin Apple vaak nieuwe Macs aankondigt.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar