Terug naar MacBook net zo snel als 2011 MacBook Air en iPad Air 2
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

MacBook net zo snel als 2011 MacBook Air en iPad Air 2

Door Daan Jeuken2 april 2015 09:022 min. leestijd0

De nieuwe MacBook spreekt op veel vlakken tot de verbeelding: hij is superlicht, superdun, heeft een Retina-display, nieuw toetsenbord, usb c-aansluiting en een Force Touch trackpad dat feedback geeft. Maar één ding valt een beetje tegen: zijn prestaties. Uit de eerste Geekbench blijkt namelijk dat de MacBook net zo snel is als een MacBook Air uit 2011. En als de iPad Air 2.

Uitgelekt

De MacBook gaat 10 april pas in de verkoop, maar gisteren bleek een of andere Vietnamees het apparaat al te hebben bemachtigd. Daaropvolgend verscheen er online ook een eerste Geekbench-test, die de processorsnelheid van computers meet. De resultaten hiervan zijn niet bijster indrukwekkend.

Scores

In twee tests haalde de MacBook een score van 1924 en 2044 voor single-core taken en 4038 een 4475 voor multi-core taken. Dat is vergelijkbaar met de MacBook Air uit 2011, met zijn 1.8-GHz Intel Core i7-processor. De nieuwste MacBook Air scoort 2881 en 5757.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

ARM-processors?

De MacBook scoort zelfs zo laag, dat zijn snelheid te vergelijken is met een iPad. De iPad Air 2 scoort namelijk 1812 en 4477 in de Geekbench. Dat betekent dus dat de zogenaamde ARM-processors (van de iPhone en iPad) inmiddels net zo snel zijn als Intel-processors, terwijl ze ook nog eens veel energiezuiniger zijn. Daarmee lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de Macs ook overgaan op ARM.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar