Terug naar MacBook kopen: welke past het best bij jou?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

MacBook kopen: welke past het best bij jou?

Door Koen van Ekeren16 november 2017 16:413 min. leestijd0

De maand december breekt bijna aan: dé tijd van het jaar om je familie, vrienden, collega’s – of natuurlijk jezelf – te verwennen met een mooi cadeau. En dan is een nieuwe Mac misschien wel hét ultieme cadeau. Maar welke Mac moet je kiezen? We helpen je met een beknopt koopadvies.

MacBook kleuren_Stock

MacBook kopen

Een MacBook kopen is niet makkelijk: bij het kopen van een MacBook heb je de keuze uit veel opties: een MacBook Air, de MacBook, de MacBook Pro en de MacBook Pro met Touch Bar. Klinkt misschien als een lastige keuze, maar na het lezen van dit artikel ben je er waarschijnlijk wel uit.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

MacBook Air

Draadloos MacBook Air

Heb je niet zoveel te besteden en geef je niet zoveel om de nieuwste technologie? Dan is de MacBook Air jouw Mac. Met een prijs van 979 euro is het de goedkoopste Mac die er is. Maar dat heeft ook een reden: er zit veel oude technologie in verwerkt. Daardoor is hij dikker, zwaarder en heeft hij minder opslag. Bovendien is het scherm minder fraai dan bij andere Macs. Maar: een Mac blijft een Mac.

Heb je wel wat extra’s over voor een futuristischere Mac? Dan blijven er twee opties over: de MacBook en MacBook Pro. Er zijn een aantal zaken waar je bij de keuze niet naar hoeft te kijken. De batterijduur is nagenoeg hetzelfde. Het opslaggeheugen ook, al krijg je bij de MacBook iets meer opslag voor hetzelfde geld. Qua aansluitingen hebben ze allebei uitsluitend usb-c.

MacBook (2017)

Gebruik je je Mac vooral veel voor kantoorwerk, zoals het tikken van teksten en het surfen op internet? Dan is de MacBook een perfect apparaat. Hij is niet alleen goedkoper dan de Pro, maar ook bijna vijftig procent lichter: 0,92 kilo, tegenover 1,37 bij de MacBook Pro.

MacBook Pro (zonder Touch Bar)

MacBook Pro zonder Touch Bar

Ga je regelmatig intensief aan de slag met je Mac, zoals monteren of fotobewerking, dan kun je het beste de krachtige MacBook Pro kopen. Natuurlijk kan je met de MacBook ook foto en film bewerken, maar de processorkracht daarvan is minder en hij zal je een keer in de steek laten – is het niet direct, dan wel op lange termijn.

Wil je een MacBook kopen met een groot scherm? Ga dan voor het 15-inch-model.

MacBook Pro mét Touch Bar

Voor de MacBook Pro is er nóg een belangrijke afweging: wel of geen Touch Bar. Hoewel Apple deze balk presenteerde als het alternatief voor touchscreen computers, blijkt de uitvoering nog niet bijzonder. Er zijn ook na een half jaar gebruik nog weinig functies die we missen zonder zo’n aanraakbalk. Heel nuttig is de balk nog niet, maar hij ziet er wel fancy uit.

Wil je een groot scherm? Kies dan voor het 15-inch-model:

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar