Terug naar ‘MacBook Air met mini led-scherm verschijnt in 2022’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘MacBook Air met mini led-scherm verschijnt in 2022’

Door Koen van Ekeren18 maart 2021 09:592 min. leestijd0

Binnenkort lanceert Apple een iPad Pro met een nieuwe schermtechniek: mini-led. Apple is van plan om deze schermen ook naar andere apparaten te brengen. In 2022 jaar krijgt de MacBook Air bijvoorbeeld een mini-led beeldscherm.

MacBook air M1

MacBook Air met mini-led

Het gerucht wordt gemeld door de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo. Hij beweert dat de MacBook Air volgend jaar wordt voorzien van een mini-led scherm. Ook doet hij een ander interessante voorspelling: de iPad Air krijgt in 2022 een oled-scherm.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Kuo verwacht dat de iPad Pro 2021 dit jaar (hij wordt in april verwacht) overschakelt naar mini-led, waarna de andere iPad modellen volgend jaar direct de sprong maken naar oled. Eerder werd nog gedacht dat de oled-schermen waren voorbehouden aan duurdere Apple-apparaten, zoals de iPad Pro en MacBook Pro.

Voordelen mini-led

Bij mini-led worden achter de pixels kleine led-lampjes geplaatst. Doordat de leds individueel te dimmen zijn, leveren ze veel van dezelfde voordelen als oled, zoals diepere zwarttinten, hoge contrastwaarden en heldere kleuren. Wel oogt oled net wat fraaier, maar mini-led schermen vormen een uitstekend alternatief.

Dit is vooral vanwege prijs. Mini-led is relatief goedkoop te produceren, waardoor ze een brug vormen tussen het goedkope lcd en dure oled-schermen. Een ander voordeel van mini-led is dat het dunnere en lichtere productontwerpen mogelijk maakt. Mogelijk is de MacBook Air met mini-led dus nog lichter en compacter.

MacBook Pro met mini-led

De MacBook Air is waarschijnlijk niet de eerste Mac met mini-led. Kuo zei eerder dat Apple ook werkt aan nieuw ontworpen MacBook Pro’s met mini-led. Het gaat om een 14-inch en 16-inch MacBook Pro en ze worden in de tweede helft van 2021 verwacht.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook Air
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar