Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘MacBook Air met mini led-scherm verschijnt in 2022’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
M1 MacBook air met mini-led


Lees verder na de advertentie

Binnenkort lanceert Apple een iPad Pro met een nieuwe schermtechniek: mini-led. Apple is van plan om deze schermen ook naar andere apparaten te brengen. In 2022 jaar krijgt de MacBook Air bijvoorbeeld een mini-led beeldscherm.

MacBook Air met mini-led

Het gerucht wordt gemeld door de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo. Hij beweert dat de MacBook Air volgend jaar wordt voorzien van een mini-led scherm. Ook doet hij een ander interessante voorspelling: de iPad Air krijgt in 2022 een oled-scherm.

Kuo verwacht dat de iPad Pro 2021 dit jaar (hij wordt in april verwacht) overschakelt naar mini-led, waarna de andere iPad modellen volgend jaar direct de sprong maken naar oled. Eerder werd nog gedacht dat de oled-schermen waren voorbehouden aan duurdere Apple-apparaten, zoals de iPad Pro en MacBook Pro.

Voordelen mini-led

Bij mini-led worden achter de pixels kleine led-lampjes geplaatst. Doordat de leds individueel te dimmen zijn, leveren ze veel van dezelfde voordelen als oled, zoals diepere zwarttinten, hoge contrastwaarden en heldere kleuren. Wel oogt oled net wat fraaier, maar mini-led schermen vormen een uitstekend alternatief.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Dit is vooral vanwege prijs. Mini-led is relatief goedkoop te produceren, waardoor ze een brug vormen tussen het goedkope lcd en dure oled-schermen. Een ander voordeel van mini-led is dat het dunnere en lichtere productontwerpen mogelijk maakt. Mogelijk is de MacBook Air met mini-led dus nog lichter en compacter.

MacBook Pro met mini-led

De MacBook Air is waarschijnlijk niet de eerste Mac met mini-led. Kuo zei eerder dat Apple ook werkt aan nieuw ontworpen MacBook Pro’s met mini-led. Het gaat om een 14-inch en 16-inch MacBook Pro en ze worden in de tweede helft van 2021 verwacht.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac