Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
nieuws MacBook Air macOS High Sierra 10.13

'Apple lanceert 13-inch MacBook Air met Retina-scherm na WWDC 2018'

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
MacBook Air met retina-scherm


Lees verder na de advertentie

Er gaan al een tijdje geruchten dat Apple plannen heeft om een nieuw instapmodel voor de MacBook-lijn uit te brengen: een 13-inch MacBook Air met Retina-scherm. Apple was voornemens om het model vóór juni uit te brengen, maar het bedrijf heeft de lancering uitgesteld naar de tweede helft van 2018.

MacBook Air met Retina-scherm

Dit schrijft het Taiwanese DigiTimes op basis van bronnen uit de toeleveringsketen. Apple zou zijn partners in de toeleveringsketen op de hoogte hebben gebracht van het uitstel, maar het bedrijf heeft niet laten weten wat de oorzaak van de vertraging is. Sommige partners speculeren dat het veroorzaakt wordt door problemen met belangrijke componenten, zoals processors.

Als we de geruchten mogen geloven, wordt de nieuwe MacBook Air een interessante machine. Op dit moment is Apple’s goedkoopste MacBook een 13-inch MacBook Air van €1097,91. Het is het enige model zonder Retina-scherm. Zijn opvolger heeft dit scherm straks wél, terwijl hij ook een stuk beter betaalbaar wordt. Geruchten spreken van een bedrag van 799 of 899 dollar (in de Verenigde Staten kost het huidige instapmodel 999 dollar).

Door de MacBook Air goedkoper aan te bieden, hoopt Apple het verloren marktaandeel op de Chromebooks terug te winnen. Volgens analisten kan de prijsverlaging het marktaandeel straks met zo’n tien procent vergroten.

WWDC 2018


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Het oorspronkelijke plan leek WWDC 2018 te zijn, maar daar zien we de MacBook Air dus waarschijnlijk niet verschijnen. Toch blijft de kans groot dat Apple hardware presenteert op de conferentie die vooral gericht is op software. Mogelijke kandidaten zijn een Mac Pro, een iPhone SE 2, een iPad Pro met Face ID en een HomePod mini.