Terug naar 'Apple lanceert 13-inch MacBook Air met Retina-scherm na WWDC 2018'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple lanceert 13-inch MacBook Air met Retina-scherm na WWDC 2018'

Door Koen van Ekeren30 april 2018 14:002 min. leestijd1

Er gaan al een tijdje geruchten dat Apple plannen heeft om een nieuw instapmodel voor de MacBook-lijn uit te brengen: een 13-inch MacBook Air met Retina-scherm. Apple was voornemens om het model vóór juni uit te brengen, maar het bedrijf heeft de lancering uitgesteld naar de tweede helft van 2018.

MacBook Pro retina

MacBook Air met Retina-scherm

Dit schrijft het Taiwanese DigiTimes op basis van bronnen uit de toeleveringsketen. Apple zou zijn partners in de toeleveringsketen op de hoogte hebben gebracht van het uitstel, maar het bedrijf heeft niet laten weten wat de oorzaak van de vertraging is. Sommige partners speculeren dat het veroorzaakt wordt door problemen met belangrijke componenten, zoals processors.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Als we de geruchten mogen geloven, wordt de nieuwe MacBook Air een interessante machine. Op dit moment is Apple’s goedkoopste MacBook een 13-inch MacBook Air van €1097,91. Het is het enige model zonder Retina-scherm. Zijn opvolger heeft dit scherm straks wél, terwijl hij ook een stuk beter betaalbaar wordt. Geruchten spreken van een bedrag van 799 of 899 dollar (in de Verenigde Staten kost het huidige instapmodel 999 dollar).

Door de MacBook Air goedkoper aan te bieden, hoopt Apple het verloren marktaandeel op de Chromebooks terug te winnen. Volgens analisten kan de prijsverlaging het marktaandeel straks met zo’n tien procent vergroten.

WWDC 2018

Het oorspronkelijke plan leek WWDC 2018 te zijn, maar daar zien we de MacBook Air dus waarschijnlijk niet verschijnen. Toch blijft de kans groot dat Apple hardware presenteert op de conferentie die vooral gericht is op software. Mogelijke kandidaten zijn een Mac Pro, een iPhone SE 2, een iPad Pro met Face ID en een HomePod mini.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Robin
Lezer
Robin

Ik blijf duimen voor een op WWDC2018 gepresenteerde, betere MacBook Pro.