Terug naar ‘Nieuwe MacBook Air is zeer verrassend – maar laat lang op zich wachten’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Nieuwe MacBook Air is zeer verrassend – maar laat lang op zich wachten’

Door Laura Grootaarts28 september 2021 11:072 min. leestijd0

Vorig jaar verscheen de eerste MacBook Air met Apple’s eigen M1-chip. De opvolger belooft spectaculair te worden, maar laat nog een hele tijd op zich wachten. Dat meldt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo.

MacBook Air 2022 release date veel later

Compleet vernieuwde MacBook Air

Er is reden genoeg om uit te kijken naar de volgende MacBook Air, zo schrijven Apple-watchers Jon Prosser en Mark Gurman. Eerder dit jaar verscheen er een 24-inch iMac 2021 met een nieuw ontwerp en in een zeer divers kleurenpalet. Mogelijk verschijnt de Air straks in dezelfde kleuropties als deze iMac: groen, geel, oranje, roze, paars, blauw en zilver.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De MacBook Air zou bovendien een dunner en lichter design krijgen en een verbeterd mini-led-display. Qua aansluitingen zijn er twee usb-4-poorten en een MagSafe-conncector waarmee je de oplaadkabel magnetisch op de juist plaats klikt. En last but not least: hij krijgt een krachtigere Apple-processor, de opvolger van de M1.

MacBook Air 2022 release date: later dan gedacht

Tot zover dus het goede nieuws, en nu dan het slechte: het duurt volgens Kuo nog wel even voordat je de compleet vernieuwde MacBook Air kunt aanschaffen. De massaproductie zou pas laat in 2022 van start gaan. Reken op het einde van het tweede of het begin van het derde kwartaal. Mogelijk ligt hij pas over een jaar in de winkels. Eerder werd gedacht aan het voorjaar of het midden van volgend jaar.

Andere nieuwe Macs wel al in aantocht

Apple heeft de MacBook Air afgelopen november voor het laatst geüpdatet met een M1-chip. Het vorige ontwerp van de MacBook Air bleef hierbij behouden. We verwachten dit jaar nog wel nieuwe Macs – er wordt druk gespeculeerd over een nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro en een Mac mini. Die zijn al voorzien van de opvolger van de M1. Maar een MacBook Air zit er dit jaar niet in. Mogelijk organiseert Apple deze herfst nog één of twee events waarbij nieuwe producten onthuld worden.

Bron: MacRumors

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook Air
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar