Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Nieuwe MacBook Air is zeer verrassend – maar laat lang op zich wachten’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBook Air 2021 ontwerp


Lees verder na de advertentie

Vorig jaar verscheen de eerste MacBook Air met Apple’s eigen M1-chip. De opvolger belooft spectaculair te worden, maar laat nog een hele tijd op zich wachten. Dat meldt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo.

Compleet vernieuwde MacBook Air

Er is reden genoeg om uit te kijken naar de volgende MacBook Air, zo schrijven Apple-watchers Jon Prosser en Mark Gurman. Eerder dit jaar verscheen er een 24-inch iMac 2021 met een nieuw ontwerp en in een zeer divers kleurenpalet. Mogelijk verschijnt de Air straks in dezelfde kleuropties als deze iMac: groen, geel, oranje, roze, paars, blauw en zilver.

De MacBook Air zou bovendien een dunner en lichter design krijgen en een verbeterd mini-led-display. Qua aansluitingen zijn er twee usb-4-poorten en een MagSafe-conncector waarmee je de oplaadkabel magnetisch op de juist plaats klikt. En last but not least: hij krijgt een krachtigere Apple-processor, de opvolger van de M1.

MacBook Air 2022 release date: later dan gedacht

Tot zover dus het goede nieuws, en nu dan het slechte: het duurt volgens Kuo nog wel even voordat je de compleet vernieuwde MacBook Air kunt aanschaffen. De massaproductie zou pas laat in 2022 van start gaan. Reken op het einde van het tweede of het begin van het derde kwartaal. Mogelijk ligt hij pas over een jaar in de winkels. Eerder werd gedacht aan het voorjaar of het midden van volgend jaar.

Andere nieuwe Macs wel al in aantocht


kooptip

Apple heeft de MacBook Air afgelopen november voor het laatst geüpdatet met een M1-chip. Het vorige ontwerp van de MacBook Air bleef hierbij behouden. We verwachten dit jaar nog wel nieuwe Macs – er wordt druk gespeculeerd over een nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro en een Mac mini. Die zijn al voorzien van de opvolger van de M1. Maar een MacBook Air zit er dit jaar niet in. Mogelijk organiseert Apple deze herfst nog één of twee events waarbij nieuwe producten onthuld worden.

Bron: MacRumors

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!