Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Wordt de 2022 MacBook Air met M2-chip wel écht zo snel?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Release nieuwe MacBook Air 2022


Lees verder na de advertentie

Het lijkt nu al een veelbelovend jaar voor Apple te worden. De MacBook Air 2022 mag daarbij niet ontbreken, zeker niet nu het erop lijkt dat het door de M2-chip de snelste versie van het model ooit wordt. Maar is dit verschil echt wel zo groot?

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple + M2-chip = snelste MacBook Air ooit?

Het is al langer dan vandaag bekend dat er dit jaar een nieuwe MacBook Air aankomt. Dit werd afgelopen week nog benadrukt door bekende Apple-leaker Mark Gurman in zijn nieuwsbrief voor Bloomberg. Hierin herhaalt hij dat de MacBook Air dit jaar een make-over krijgt, inclusief een nieuw design en nieuwe chips.

Een van deze chips is de welbekende M2-chip, die de MacBook Air 2022 de snelste versie van het model ooit moet maken. Ook dit was al bekend, maar misschien hebben we te vroeg gejuicht. Nieuw is namelijk dat Gurman nu beweert dat de M2-chip slechts ‘marginaal sneller’ is in vergelijking met de voorgaande M1-chip.


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Om duidelijker te zijn: Gurman verwacht dat de M2-chip een 10-core GPU heeft. Dit maakt hem grafisch sneller dan de vorige MacBook Air die slechts 7 of 8 GPU-cores had, maar slechts ‘iets’. Over de snelheid valt daarom alsnog niet te twisten, maar het is wel de vraag hoe de MacBook Air zich verhoudt tegenover de MacBook Pro uit 2021. Die is met twee krachtigere versies van de M1-chip verschenen: de M1 Pro en de M1 Max.

MacBook Air geruchten

Geruchten rondom de MacBook Air verschijnen overal, vooral in verband met het design. Het product krijgt naar verluidt een volledig vlak ontwerp, evenals een regenboog aan kleuren, net als de iMac 2021. Andere veranderingen: de ‘notch’ komt ook naar de Air en hij krijgt hetzelfde mini-led-scherm als de MacBook Pro. Je leest meer over de nieuwe Air in ons artikel: MacBook Air 2022: 6x wat we tot nu toe weten.

Overigens is de MacBook Air zeker niet het enige dat Apple in 2022 uitbrengt. Er zijn nog veel meer producten die je dit jaar mag verwachten. En wie weet, misschien zitten er nog wat verrassingen op ons te wachten.

Bron: Apple Insider