Terug naar MacBook Air 2022: 6x wat we tot nu toe weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

MacBook Air 2022: 6x wat we tot nu toe weten

Door Ward Edema9 november 2021 09:123 min. leestijd0

Volgend jaar verwachten we de nieuwe MacBook Air 2022, en hij is van top tot teen vernieuwd: dit is wat we tot nu toe allemaal weten.

MacBook Air 2022

1. Totaal nieuw ontwerp

Na de make-over van de iMac en de MacBook Pro, krijgt straks ook de MacBook Air een nieuwe look. Het aflopende design, waarbij de voorkant dunner is dan de achterkant, wordt vervangen door een totaal vlak ontwerp. Ook worden dezelfde opvallende kleuren verwacht als de iMac, die beschikbaar is in groen, geel, oranje, rood, paars, blauw en zilver.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

MacBook Air notch

Het scherm zal er ook heel anders uitzien. Waarschijnlijk krijgt hij net als de MacBook Pro een ‘notch’, oftewel een inkeping in het scherm voor de webcam. Ook worden dezelfde witte schermranden verwacht als bij de iMac. De combinatie lijkt echter onwaarschijnlijk: het is logischer als Apple óf kiest voor zwarte schermranden met een notch, óf voor witte schermranden zonder notch.

2. Vernieuwd scherm

Waarschijnlijk krijgt de MacBook Air hetzelfde mini-led-scherm als z’n Pro-broer. Dit betekent dat het display een veel beter contrast heeft, evenals verbeterde helderheid. En een bijkomend voordeel is dat je straks op de MacBook Air volop kunt genieten van HDR-films, bijvoorbeeld van Apple TV+.

3. M2-chip in de MacBook Air 2022

In de MacBook Air 2022 wordt een nieuwe M2-chip verwacht. Dit is de directe opvolger van de M1, en hij zal iets sneller zijn dan z’n voorganger. Verwacht echter niet de prestaties van de M1 Pro- en M1 Max van de nieuwe MacBook Pro: die blijven een stuk krachtiger dan de reguliere chip.

4. Nieuwe poort

MagSafe 3

Hoewel HDMI en de sd-kaartlezer van de MacBook Pro niet naar het Air-model gaan komen, wordt wel de MagSafe-poort verwacht. Hierdoor laadt je je MacBook Air magnetisch op, en is hij veilig als je per ongeluk over de oplaadkabel struikelt. Dan plopt de oplader namelijk gewoon uit de oplaadpoort, en blijft je MacBook veilig op tafel staan.

5. Betere webcam

De huidige 720p-webcam wordt éindelijk vervangen door een betere 1080p-variant. En als we ervan uitgaan dat dit dezelfde webcam is als in de MacBook Pro 2021, dan zal het een flinke verbetering zijn. Met name in donkere omgevingen blijft deze namelijk een stuk scherper. Essentieel voor het videobellen!

6. MacBook Air 2022 release

MacBook Air release

De MacBook Air 2022 komt uit in … 2022. Maar welke periode in het jaar, blijft nog even gissen. Het zou kunnen dat Apple ‘m al tijdens het lente-evenement in april aankondigt, of dat we toch iets langer moeten wachten tot augustus of september. Wil je op de hoogte blijven van wanneer de MacBook Air 2022 uitkomt? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors & Renders By Ian

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar