Terug naar ‘MacBook Air 2021 ontwerp heeft opmerkelijke veranderingen’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘MacBook Air 2021 ontwerp heeft opmerkelijke veranderingen’

Door Koen van Ekeren11 mei 2021 17:082 min. leestijd1

Eerder deze week ging het gerucht dat de volgende generatie MacBook Air waarschijnlijk beschikbaar is in allerlei vrolijke kleuren. Nu zijn er meer details bekend over het ontwerp van de MacBook Air 2021, die naar verluidt een paar opmerkelijke ontwerpwijzigingen krijgt.

MacBook Air 2021 ontwerp

MacBook Air 2021 ontwerp

De informatie komt af van de wisselend betrouwbare Apple-leaker Jon Prosser. Hij beweert in een video op zijn YouTube-kanaal dat hij foto’s heeft gezien van een nieuw ontworpen MacBook Air. De beelden komen volgens hem af van een betrouwbare bron.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Om zijn bron te beschermen, deelt Prosser niet de verkregen foto’s van de MacBook. Wel heeft hij in samenwerking met RendersByIan renders gemaakt die gebaseerd zijn op de gelekte foto’s.

nieuwe MacBook Air

In de gemaakte renders zien we een Air die zijn naam eer aan doet: de MacBook ziet er buitengewoon dun en licht uit. De afbuigende rand is verdwenen: de MacBook Air heeft een ontwerp met platte zijkanten; vergelijkbaar met de iPad Pro en nieuwste iPhone 12-modellen.

Misschien nog het meest opvallend zijn de witte randen langs het scherm en de witte toetsen. Het is echter geen zekerheid dat de nieuw ontworpen Air er precies zo uit komt te zien. In de video geeft Prosser toe dat de renders voor een gedeelte zijn gebaseerd op giswerk. ‘We moesten het in elkaar zetten als een puzzel’, zegt hij.

Aansluitingen

Wat Prosser bijvoorbeeld niet kon zien, is wat het lot is van de oplaadconnector. ‘We konden niet zien of MagSafe terugkomt naar de MacBook Air’, zegt Prosser. ‘Daarom hebben we het er niet in opgenomen.’

Ook twijfelachtig zijn de aansluitingen, maar Prosser denkt dat het opnieuw blijft bij twee usb-c-poorten. De eveneens nieuw ontworpen MacBook Pro 2021 krijgt er volgens geruchten nieuwe aansluitingen bij. Het zou gaan om een SD-kaartlezer en HDMI-poort. Ook keert de MagSafe-oplader terug.

Het duurt nog wel even tot de nieuwe MacBook Air – waarschijnlijk voorzien van een M2-chip – verschijnt. Prosser verwacht dat de instap-MacBook er op z’n vroegst eind 2021 is.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook Air
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rico
Lezer
Rico

Oei oei oei, oke, de rechte zijkanten zien er wel mooi uit a-la de MacBooks Pro, maar die kleurtjes…. Ik hoop maar, dat het uit de spreekwoordelijke duim is gezogen.