Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘MacBook Air 2021 ontwerp heeft opmerkelijke veranderingen’

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
MacBook Air 2021 ontwerp


Lees verder na de advertentie

Eerder deze week ging het gerucht dat de volgende generatie MacBook Air waarschijnlijk beschikbaar is in allerlei vrolijke kleuren. Nu zijn er meer details bekend over het ontwerp van de MacBook Air 2021, die naar verluidt een paar opmerkelijke ontwerpwijzigingen krijgt.

MacBook Air 2021 ontwerp

De informatie komt af van de wisselend betrouwbare Apple-leaker Jon Prosser. Hij beweert in een video op zijn YouTube-kanaal dat hij foto’s heeft gezien van een nieuw ontworpen MacBook Air. De beelden komen volgens hem af van een betrouwbare bron.

Om zijn bron te beschermen, deelt Prosser niet de verkregen foto’s van de MacBook. Wel heeft hij in samenwerking met RendersByIan renders gemaakt die gebaseerd zijn op de gelekte foto’s.

In de gemaakte renders zien we een Air die zijn naam eer aan doet: de MacBook ziet er buitengewoon dun en licht uit. De afbuigende rand is verdwenen: de MacBook Air heeft een ontwerp met platte zijkanten; vergelijkbaar met de iPad Pro en nieuwste iPhone 12-modellen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Misschien nog het meest opvallend zijn de witte randen langs het scherm en de witte toetsen. Het is echter geen zekerheid dat de nieuw ontworpen Air er precies zo uit komt te zien. In de video geeft Prosser toe dat de renders voor een gedeelte zijn gebaseerd op giswerk. ‘We moesten het in elkaar zetten als een puzzel’, zegt hij.

Aansluitingen

Wat Prosser bijvoorbeeld niet kon zien, is wat het lot is van de oplaadconnector. ‘We konden niet zien of MagSafe terugkomt naar de MacBook Air’, zegt Prosser. ‘Daarom hebben we het er niet in opgenomen.’

Ook twijfelachtig zijn de aansluitingen, maar Prosser denkt dat het opnieuw blijft bij twee usb-c-poorten. De eveneens nieuw ontworpen MacBook Pro 2021 krijgt er volgens geruchten nieuwe aansluitingen bij. Het zou gaan om een SD-kaartlezer en HDMI-poort. Ook keert de MagSafe-oplader terug.

Het duurt nog wel even tot de nieuwe MacBook Air – waarschijnlijk voorzien van een M2-chip – verschijnt. Prosser verwacht dat de instap-MacBook er op z’n vroegst eind 2021 is.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!