Terug naar Mac-verkopen dalen – iedereen wacht op nieuwe modellen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Mac-verkopen dalen – iedereen wacht op nieuwe modellen

Door Sven Lamers12 oktober 2016 12:152 min. leestijd1

Het marktonderzoeksbureau Gartner heeft nieuwe statistieken rondom de verkoop van Mac-computers gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de Mac-verkopen in vergelijking met een jaar geleden 13,4 procent lager uitvallen. Volgens de schattingen van de onderzoekers werden de laatste drie maanden bijna 5 miljoen Macs verkocht, in dezelfde periode afgelopen jaar waren dat nog 5,7 miljoen. Een grote verrassing is dat niet, immers zijn bijna alle Mac-modellen die tegenwoordig te koop zijn meer dan een jaar oud. De meeste potentiële kopers wachten waarschijnlijk op de nieuwe modellen die eind oktober verwacht worden.

gartner-statistieken

Ook marktaandeel zakt

De slechtere verkoopcijfers zorgen voor een marktaandeel van 7,2 procent, waardoor Apple nu achter computerfabrikant Asus staat. Ook Lenovo, HP en Dell en hebben een groter marktaandeel. Overigens is de hele computermarkt met 5,7 procent gekrompen, maar dat is dus beduidend minder dan de Mac-getallen. HP, Dell en Asus konden zelfs een winst boeken ten opzichte van afgelopen jaar.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Nieuwe Macs

Het moge duidelijk zijn dat de sterke afname van Mac-verkopen hoogstwaarschijnlijk maar een tijdelijke blunder is. Veel Mac-gebruikers hebben hun aanschaf van een nieuwe Mac uitgesteld en wachten op de presentatie van nieuwe modellen. De huidige iMac viert zijn eerste verjaardag, de MacBook Pro al bijna zijn tweede. De Mac Pro is al meer dan 1000 dagen niet meer geüpdatet. Het is de verwachting dat Apple in de laatste week van oktober nieuwe Macs gaat presenteren. Dat zou betekenen dat we uiterlijk volgende week een uitnodiging krijgen. Naast 24 oktober horen we geluiden die duiden op een ‘special event’ op 27 oktober. Oorspronkelijk was op die dag de bekendmaking van de kwartaalcijfers gepland, maar Apple heeft deze op basis van ‘tijdproblemen’ twee dagen naar voren verplaatst.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iMac
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
laptopleon
Lezer
laptopleon

‘De slechtere verkoopcijfers zorgen voor een marktaandeel van 7,2 procent, waardoor Apple nu achter computerfabrikant Asus staat.’ Met alle respect maar dat is appels met peren vergelijken. Een Asus staat bekend om zijn goedkope ‘windows’ laptops. Iemand die overweegt een nieuwe MacBook, dus met OS X te kopen, zal niet een Asus met een ander systeem erop kopen omdat die toevallig wél een nieuw model hebben.