Terug naar 'Ontgrendel je Mac straks met de iPhone'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Ontgrendel je Mac straks met de iPhone'

Door Laura Grootaarts20 mei 2016 09:362 min. leestijd0

Je Mac ontgrendelen met Touch ID, via je iPhone: het zou volgens MacRumors zomaar een van de nieuwe functies van Mac OS X 10.12 kunnen zijn. Dit nieuwe besturingssysteem moet dit najaar verschijnen.

Touch ID voor de Mac

Er gaan al langer geruchten over Touch ID voor de Mac, maar eerder werd nog gedacht dat de vingerafdrukscanner dan ingebouwd zou worden, bijvoorbeeld in het trackpad. Dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren, maar als je je ontgrendelde iPhone in de toekomst in de buurt houdt van je Mac, hoef je op de Mac niet meer je wachtwoord in te voeren.

Voor deze techniek wordt gebruikgemaakt van Bluetooth LE. Het principe is te vergelijken met dat van de Apple Watch, waarop je geen code hoeft in te voeren als er een ontgrendelde iPhone in de buurt is. Over de Apple Watch gesproken: Apple zou ook nog bezig zijn met een een ander plan waarbij je via de Apple Watch toegang krijgt tot je Mac.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Dat dit alles absoluut geen toekomstmuziek is, bewijst de app Knock, waarbij je twee keer op je iPhone of Apple Watch moet tikken om je Mac te ontgrendelen.

https://youtu.be/iDerMv5yAmY

In de aanloop naar de WWDC

Met de WWDC in zicht ontstaan er steeds meer geruchten over de software die Apple dit jaar op de planning heeft staan. Deze week lekten er screenshots van Siri op de Mac. Eerder gingen er geruchten over een complete gedaanteverwisseling van Apple Music. De WWDC vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 17 juni.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar