Terug naar Mac kopen? Geduld, er komt wat nieuws
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Mac kopen? Geduld, er komt wat nieuws

Door Laura Grootaarts30 augustus 2016 13:362 min. leestijd0

Apple is druk bezig met nieuwe Mac-modellen: de vernieuwde productlijn bevat nieuwe iMac- en MacBook-modellen. Al in oktober kun je ze aanschaffen, zo meldt de doorgaans betrouwbare Apple-reporter Mark Gurman, die tegenwoordig voor Bloomberg werkt.

Nieuwe Macs

Er komen dit najaar verbeterde MacBook Airs uit met een multifunctionele usb-c-poort. De iMac krijgt een optie voor een nieuwe grafische chip van AMD. Ook kunnen we ons verheugen op een dunnere MacBook Pro met een platter toetsenbord.

MacBook Pro met OLED-balk

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Het opvallendste aspect van de MacBook Pro is een display met toetsen aan de bovenkant van het toetsenbord – de OLED-balk waar ook al eerder over geschreven is. De werktitel daarvan binnen Apple is ‘Dynamic Function Row’, maar het kan zijn dat de uiteindelijke naam daarvan verschilt. Er komen functietoetsen op dit aanraakscherm, en de invulling daarvan wisselt van programma tot programma. Aan het surfen in Safari? Dan kun je met de toetsen de zoekfunctie oproepen. Bij iMovie zorgt de ‘Dynamic Function Row’ juist voor een preciezere volume-schuif.

Nieuwe monitoren

Apple trok dit jaar de stekker uit het Thunderbolt Display, dus als je een extern scherm wilt, dan kun je daarvoor niet meer bij Apple terecht. Apple gaat samenwerken met LG voor de productie van losse monitoren. Het zou gaan om een 5K-scherm met een hoge resolutie. Dus tóch een opvolger van het Thunderbolt Display, wat goed nieuws is voor als je een Mac mini hebt of bij voorkeur een extern scherm aan je MacBook koppelt.

Wanneer horen we meer over de nieuwe Macs

Volgende week is de keynote, maar dat is waarschijnlijk niet het moment waarop Apple de nieuwe Mac-modellen presenteert. De keynote draait voornamelijk om de iPhone 7, iOS 10 en mogelijk de nieuwe Apple Watch met GPS. De nieuwe Macs worden waarschijnlijk pas ná de keynote aangekondigd. Misschien in een losse keynote, maar zou ook zomaar kunnen dat de producten na het verzenden van enkel een persbericht pardoes in de online Apple Store staan.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar