Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws

Komt Face ID eindelijk naar de Mac?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Magic Keyboard Touch Bar


Lees verder na de advertentie

Apple zou van plan zijn om Face ID naar de Mac te brengen, zo blijkt uit een patent-aanvraag. Uit hetzelfde patent blijkt dat de Touch Bar van de MacBook Pro binnenkort misschien ook te vinden is op het Magic Keyboard.

Face ID naar de Mac

Face ID maakte zijn debuut op de iPhone X, in 2017. De oude vertrouwde Touch ID-scanner in de thuisknop werd hiermee vervangen door gezichtsherkenning. Vorig jaar kwam Face ID voor het eerst naar de iPad; naar de iPad Pro 2018, om precies te zijn. En nu komt Face ID wellicht ook naar de Mac. Het patent beschrijft hoe Macs in sluimermodus met hun camera naar gezichten kunnen zoeken. Als het gezicht van de eigenaar in beeld komt en herkend wordt, ontwaakt de Mac.

Het bijzondere aan het patent is dat er voor Face ID op de Mac gebruikgemaakt wordt van een andere technologie dan op de nieuwste iPhones. Op de iPhone wordt er een 3D-scan gemaakt van het gezicht. Op de Mac zou onder meer een scan van je netvlies worden gemaakt. Het gaat om een technologie die al wordt toegepast in geavanceerde beveiligingssystemen.

Touch Bar Magic Keyboard

Het patent beschrijft verder dat de Touch Bar straks wordt ingebouwd in een extern toetsenbord – wellicht een nieuwe variant van Apple’s Magic Keyboard. De Touch Bar is er nu exclusief voor de MacBook Pro, en dan nog alleen de duurdere modellen. De Touch Bar is een aanraakgevoelige balk op de plek waar normaal de functietoetsen zitten, en de knoppen die erop verschijnen veranderen afhankelijk van het programma dat je gebruikt. Met een extern toetsenbord komt een Touch Bar beschikbaar op nog heel veel meer Macs.


kooptip

Een patent is overigens geen garantie op de daadwerkelijke uitrol van een bepaalde functie. Apple heeft zo’n beetje patent op het aanvragen van patenten waar ze vervolgens niks meer mee doen.

Bron: Patently Apple