Terug naar Maakt de iPad comics populair?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Maakt de iPad comics populair?

Door Redactie iCreate2 april 2010 13:082 min. leestijd2

Het zou me niet verbazen als met de komst van de iPad de populariteit van comics (stripverhalen) fors stijgt. Het is tien jaar geleden dat ik voor het laatst een comic doorbladerde, maar daar kan verandering in komen. Oorzaak hiervan zie je in onderstaande video:  de iPad app van comicgigant Marvel.

Wat ziet een comic er goed uit op de iPad! De tekeningen spatten van het scherm en je kunt soepel door de pagina’s bladeren. Ik ben vooral enthousiast over de vrijheid die de gebruiker heeft. Pagina’s met zes kaders worden in hun totaliteit getoond, maar je kunt de losse plaatjes ook beeldvullend weergeven. Zo mis je geen enkel detail en blijft elke volgende afbeelding een complete verrassing. In een fysieke comic krijg je tenslotte alle afbeeldingen op de pagina direct onder ogen, nu blijft de spanning bewaard.

Comics op de iPad hebben naar mijn idee nog 1 stap te gaan: geluid. Regent het in de comic? Laat me die regen dan ook horen. Hetzelfde geldt voor een pistoolschot of de ringtone van een mobiele telefoon. Bliksemt het in het verhaal? Laat het scherm maar een keer flitsen. De timing van deze geluiden en beeldeffecten hoeft geen probleem te zijn, plaatjes kunnen toch per stuk getoond worden. Ik zie de volgende generatie comics dankzij de iPad helemaal zitten. Wellicht kan ik het patent aanvragen op mijn ‘geluid in comics’-idee.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Stonehead
Lezer
Stonehead

Nee, alsjeblieft zeg, géén geluid! Op de Android waren er al een paar comic-apps die experimenteerden met minimale animaties, maar dat hele idee zorgt ervoor dat je (al was het maar voor je gevoel) moet gaan ‘wachten’ op plaatjes, het ziet er houterig uit en je krijgt een bepaald ‘leestempo’ opgelegd dat je maar net moet bevallen. Geluid is net zoiets. Overigens waren de betaalde versies van die comics niet bepaald een succes te noemen, maar de kwaliteit was dan ook ruk. Persoonlijk kunnen de meeste Amerikaanse succescomics me overigens gestolen worden. Het is vervolg op vervolg op vervolg, je… Lees meer »

Applefan
Lezer
Applefan

Als je perse geluid wil, neem dan een tekenfilm, ipv een boek