Terug naar Maakt Apple dezelfde fout als BlackBerry?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Maakt Apple dezelfde fout als BlackBerry?

Door Laura Grootaarts23 mei 2016 17:582 min. leestijd0

Op het internet ontstond dit weekend rumoer rondom een blog van ontwikkelaar Marco Arment. Hij vreest dat het met de iPhone net zo zal gaan als met de BlackBerry destijds en sprak zijn zorgen daarover uit.

BlackBerry

Iedereen aan het pingen

BlackBerry is een tijd de meest succesvolle smartphone geweest. Iedereen wilde ooit zo’n toestel, al was het maar om te pingen. Verder kon je er prima mee mailen en bellen – dat was ook zo’n beetje alles wat mensen destijds verwachtten van hun telefoon. En toen kwam de iPhone uit. Met een zeer soepel besturingssysteem, een vlekkeloos design en een App Store waar je heel eenvoudig je creditcard leeg kunt laten lopen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Apple is jaren bezig geweest met het ontwikkelen van al deze mogelijkheden. BlackBerry had zich nooit verdiept in al die innovaties en het was te laat om nog aan te kunnen haken. Arment is van mening dat met de iPhone hetzelfde zou kunnen gebeuren als met de BlackBerry destijds.

Smartphone-wereld opnieuw op de schop

Google, Facebook en Amazon richten momenteel massaal hun pijlen op kunstmatige intelligentie. Vooral Google is al tijden druk bezig met het verzamelen van alle mogelijke data en het aanbrengen van orde daarin. Daar koppelen ze vervolgens slimme apparaten en diensten aan die een oplossing hebben voor al je vragen.

Vorige week tijdens de Google I/O zagen we al een paar voorzichtige voorbeelden: een chat-app die kijkt naar je vorige gesprekken en op basis daarvan zelf antwoorden formuleert zodat je die zelf niet meer hoeft te typen. Een Google Assistant die niet alleen sec je vraag beantwoordt, maar ook met je in gesprek gaat.

Google werkt aan een toekomst die meer is dan een hoop appjes op een scherm. Misschien komt er weer een verandering in hoe we onze smartphones gebruiken. Ze hopen dat dit de toekomst is.  Mochten de projecten van Google en consorten geen toekomstmuziek blijken, maar iets wat over een jaar of wat gemeengoed is, dan heeft Apple een enorme achterstand. ‘If they’re right — and that’s a big “if” — I’m worried for Apple’, zegt Arment.

Wat denk jij? Kan Apple worden weggevaagd door Google?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar