Terug naar Maak iLife ’11-installatie 520 mb kleiner
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Maak iLife ’11-installatie 520 mb kleiner

Door Redactie iCreate25 oktober 2010 11:032 min. leestijd1

iLife ’11 neemt 4,14 GB van je harde schijf in beslag. Je kunt 520 mb terugwinnen door  onnodige taalbestanden te verwijderen. Een klusje dat Clean My Mac voor je klaart.

11-inch MacBook Air
Vanochtend hebben we iLife ’11 op de Macs van de iCreate-redactie geïnstalleerd. Volgens het installatieprogramma neemt Apple’s programmapakket een dikke vier gigabyte in beslag. Prima, de harde schijven van onze iMacs zijn groot genoeg. Maar MacBook Air-bezitters moeten zuiniger omspringen met vrije ruimte. De goedkoopste 11-inch Air heeft slechts 64 GB aan flash-geheugen.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Frans, Duits en Spaans
Met zo weinig opslagcapaciteit telt elke gigabyte. Het is dan ook goed om te weten dat je een halve gigabyte kunt besparen op je iLife-installatie. Het geheim schuilt in het verwijderen van onnodige taalbestanden. Frans, Duits, Spaans, allemaal talen waarin ik mijn iLife nooit zal gebruiken. Hier doet Clean My Mac zijn intrede.

Clean My Mac
Clean My Mac haalt – simpel gezegd – alle meuk van je Mac. Overbodige taalbestanden vallen ook in deze groep. In de voorkeuren van het programma heb ik aangegeven alleen Engels en Nederlands te willen behouden, de overige talen mogen in de grijze container. Bij iLife ’11 bespaar je met deze opruimbeurt maar liefst 520 mb, dat is de moeite. En als je ‘Engels’ ook laat vallen, win je nog meer.

Clean My Mac kost € 29,95. Voor € 14,95 mag je ook met de software aan de slag, maar die licentie is goed voor slechts zes maanden.

Maak jij je druk om 520 mb?

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook Air
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Lubbert
Lezer
Lubbert

Vind dat ze dit standaard in moeten bouwen, en niet dat je bovenop de aanschaf nog applicaties van derden moet aanschaffen om dit soort simpele taken te doen. iLife zou je eigen taal + Engels standaard moeten installeren, lijkt mij ruim voldoende.