Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

M2 Apple Silicon-chip wordt getest, is de release nabij?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Silicon M2-chip getest

De laatste geruchten wijzen erop dat de M2 Apple Silicon-chip de afgelopen weken wordt getest op verschillende Macs. Maar om welke toestellen gaat het precies?


Lees verder na de advertentie

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

M2: Apple Silicon-chip getest

Mark Gurman schrijft in zijn Power On-nieuwsbrief voor Bloomberg dat Apple een nieuwe chip aan het testen is. Volgens een van zijn bronnen gaat het om een chip met een 8-core CPU en 10-core GPU. Klinkt ingewikkeld, maar het belangrijkste is dat je Mac hierdoor sneller wordt én dat hij meer grafische kracht heeft dan ooit tevoren. En dit wijst er allemaal op dat het om Apple’s langverwachte M2-chip gaat.

Volgens Gurmans bron wordt de chip op meerdere soorten Macs getest. Dit versterkt de geruchten van de afgelopen maanden: die wijzen erop dat de aankomende 13-inch MacBook Pro en de MacBook Air allebei een M2-chip krijgen. En onlangs zijn zelfs de Mac mini en 24-inch iMac toegevoegd aan dit rijtje van mogelijke toestellen. Bovendien wordt de chip getest in combinatie met de nieuwste beta voor macOS 12.3. Hetzelfde geldt voor macOS 12.4 en zelfs macOS 13, al moet je daar nog even op wachten.

De M1-chips maakten vergelijkbare geruchten mee. Zo werd een MacBook Pro met deze chips aangekondigd tijdens het Mac-event dat afgelopen oktober plaatsvond. En dankzij verborgen gegevens werden de namen van deze chips nét daarvoor al ontdekt: M1 Pro en M1 Max. 

Apple Event

Het is vrijwel zeker dat meerdere Macs met de M2-chip dit jaar zullen verschijnen. De eerste officiële onthulling van de chip komt misschien morgen al, tijdens het eerste Apple Event van het jaar. Wij hebben namelijk grote verwachtingen voor dit event, waaronder de nieuwe 13-inch MacBook Pro.

Bron: MacRumors


kooptip