Terug naar M2 Apple Silicon-chip wordt getest, is de release nabij?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

M2 Apple Silicon-chip wordt getest, is de release nabij?

Door Annemiek Lourensen7 maart 2022 10:382 min. leestijd0

De laatste geruchten wijzen erop dat de M2 Apple Silicon-chip de afgelopen weken wordt getest op verschillende Macs. Maar om welke toestellen gaat het precies?

Apple Silicon M2-chip getest

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

M2: Apple Silicon-chip getest

Mark Gurman schrijft in zijn Power On-nieuwsbrief voor Bloomberg dat Apple een nieuwe chip aan het testen is. Volgens een van zijn bronnen gaat het om een chip met een 8-core CPU en 10-core GPU. Klinkt ingewikkeld, maar het belangrijkste is dat je Mac hierdoor sneller wordt én dat hij meer grafische kracht heeft dan ooit tevoren. En dit wijst er allemaal op dat het om Apple’s langverwachte M2-chip gaat.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Volgens Gurmans bron wordt de chip op meerdere soorten Macs getest. Dit versterkt de geruchten van de afgelopen maanden: die wijzen erop dat de aankomende 13-inch MacBook Pro en de MacBook Air allebei een M2-chip krijgen. En onlangs zijn zelfs de Mac mini en 24-inch iMac toegevoegd aan dit rijtje van mogelijke toestellen. Bovendien wordt de chip getest in combinatie met de nieuwste beta voor macOS 12.3. Hetzelfde geldt voor macOS 12.4 en zelfs macOS 13, al moet je daar nog even op wachten.

De M1-chips maakten vergelijkbare geruchten mee. Zo werd een MacBook Pro met deze chips aangekondigd tijdens het Mac-event dat afgelopen oktober plaatsvond. En dankzij verborgen gegevens werden de namen van deze chips nét daarvoor al ontdekt: M1 Pro en M1 Max. 

Apple Event

Het is vrijwel zeker dat meerdere Macs met de M2-chip dit jaar zullen verschijnen. De eerste officiële onthulling van de chip komt misschien morgen al, tijdens het eerste Apple Event van het jaar. Wij hebben namelijk grote verwachtingen voor dit event, waaronder de nieuwe 13-inch MacBook Pro.

Bron: MacRumors

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar