Terug naar Lubach-app Kamergotchi nu al enorme hit in App Store
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Lubach-app Kamergotchi nu al enorme hit in App Store

Door Koen van Ekeren20 februari 2017 13:092 min. leestijd0

Zondagavond lanceerde Arjen Lubach in zijn programma Zondag met Lubach de Kamergotchi, een app waarbij je voor een virtuele politicus zorgt. Het spel is nu al razend populair: volgens Lubach is Kamergotchi ruim 100.000 keer gedownload.

kamergotchi, app, iOS

Zeventien lijsttrekkers in Kamergotchi

De app is een variant op het virtuele huisdier dat in de jaren 90 een wereldwijde hype werd: de Tamagotchi. In het nieuwe spel, beschikbaar voor Android en iOS, zitten zeventien lijsttrekkers. Door een ei open te schudden krijgt de speler een willekeurige politicus.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Deze lijsttrekker heeft eten, kennis en aandacht nodig. Doe dit regelmatig, want de politicus sneuvelt bij 24 uur zonder aandacht. Of bekommer je er juist niet om – als je liever voor een andere lijsttrekker zorgt. Na zijn of haar overlijden kun je immers verder spelen met opnieuw een willekeurige Kamergotchi.

Extra punten claimen

Net als het originele spel mag je de politicus iedere 6 minuten voeren. Hierbij haal je bonuspunten binnen als je de politicus geeft waar hij of zij om vraagt. Af en toe kun je extra punten in het spel claimen. Hoe beter je Kamergotchi ervoor staat, hoe hoger de ‘claim-score’. Ook speelt de app in op actueel nieuws over de personage; je krijgt dan een pushbericht. De lijsttrekker heeft dan tijdelijk extra veel aandacht nodig.

De spelers die hun politicus het best verzorgen kunnen kaarten winnen voor een uitzending van Zondag met Lubach. Tot 12 maart kun je Kamergotchi spelen. Op dit moment kan het verzorgen van de lijsttrekker lastig zijn, want het populaire spel raakt regelmatig overbelast. Kamergotchi is gratis te downloaden in de App Store.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar