Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Wat is het verschil tussen low-code en no-code ontwikkeling van apps?

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

De traditionele manier van het ontwikkelen van applicaties is een tijdrovende, ingewikkelde en dure bezigheid. Ervaren programmeurs moeten de code achter de app regel voor regel opstellen en invoeren. Gelukkig zijn hier inmiddels alternatieve mogelijkheden voor ontwikkeld die dit proces vereenvoudigen: low code en no code applicatieontwikkeling. We bespreken wat low code en no code inhoudt en wat je eraan hebt.

Low code

Low code is een vereenvoudigde versie van het traditionele programmeren. Er hoeft aanzienlijk minder code bij geschreven te worden. Met behulp van visuele blokken op een low code programmeerplatform kan bestaande code direct geïntegreerd worden in de te ontwikkelen applicatie. Op deze manier kan 90 procent van de app worden gemodelleerd, terwijl ontwikkelaars de laatste tien procent met eigen code moeten invullen. Zo kan iets wat samengesteld is uit bestaande code nog wel verder gepersonaliseerd worden. Er is dus nog wel enige specialistische IT- en programmeerkennis voor nodig, maar het ontwikkelen van een applicatie gaat op deze manier wel een stuk sneller en daarmee ook goedkoper.

No code

Bij no code komt, zoals de naam al suggereert, vanuit de kant van de ontwikkelaar van de applicatie geen code kijken. Net als bij low code programmeren is er sprake van een platform met bestaande codes die met een visueel drag-en-drop systeem ingevoerd kunnen worden in de te ontwikkelen applicatie. Hiervoor is geen specifieke kennis van ICT en programmeertalen nodig, in feite kan iedereen op deze manier snel en dus ook relatief goedkoop een app ontwikkelen. No code is echter niet voor ieder type applicatie even geschikt. Het leent zich niet echt voor applicaties voor foto- en videobewerking en videogames, en ook niet voor complexe facturatiesystemen of wetenschappelijke berekeningen. Daarnaast is het ook niet de beste optie voor traffic management systemen en on-board software.

Welke heb je nodig?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Dan rest natuurlijk de vraag welke van de twee voor jou het meest van pas komt, low code of no code? Het is een feit dat aan low code een hoger kostenplaatje hangt en dat no code toegankelijker is, maar als je complexe applicaties wilt bouwen waarbij je de vrijheid hebt om alles te maken wat je wilt, dan is low code de optie om te kiezen. Ook wanneer je pas begint met digitaliseren in low code de beste keuze. Ben je dat stadium echter al voorbij en wil je vooral gaan innoveren, dan is no code een goede keuze. Hiermee stel je mensen zonder programmeerervaring maar mét een frisse blik in staat om zelf snel, eenvoudig én goedkoop applicaties te ontwikkelen.