Terug naar Loopt de iPhone 8 vertraging op?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Loopt de iPhone 8 vertraging op?

Door Laura Grootaarts6 maart 2017 10:172 min. leestijd0

Apple zou voor de iPhone 8 een vervanger voor Touch ID hebben ontwikkeld. De nieuwe vingerafdrukscanner is in het scherm geïntegreerd, meldt Digitimes. Deze scanner zou overigens wel de reden zijn dat de nieuwe iPhone later dan gewoonlijk in de winkels ligt …

iPhone 8: afscheid van de thuisknop

De iPhone 8 gaat er waarschijnlijk heel anders uitzien dan de iPhones die in de afgelopen jaren verschenen zijn. De opmerkelijkste verandering zit hem in het scherm: dat loopt voortaan door tot aan de randen. Dat betekent dat er geen plek meer is voor de thuisknop zoals we die kennen.

iPhone 8: nieuwe thuisknop

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple zou voor de nieuwe vingerafdrukscanner niet hebben gekozen voor de al bestaande technologie van Qualcomm of die van Synaptics. Ze hebben zelf iets compleet nieuws bedacht, waarbij gebruikgemaakt wordt van een eigen algoritme en Privaris-glas: de ’thuisknop’ verdwijnt hiermee volledig achter het glas. Volgens eerdere geruchten kun je de iPhone straks ook ontgrendelen met de camera: deze werkt met gezichtsherkenning.

Productie iPhone 8 start pas in september

Door de radicaal nieuwe techniek voor de thuisknop, zou de iPhone 8 pas in september klaar zijn voor productie.

Dat is vreemd.

Doorgaans wordt de nieuwe iPhone aangekondigd tijdens een keynote van Apple in september. Vlak daarna ligt hij dan meestal al in de winkels. Als de massa productie pas in deze maand op gang komt, dan is dat veel te laat om het nieuwe model op tijd klaar te hebben. Volgens Digitimes (via 9to5Mac) kondigt Apple in september nog twee andere iPhones aan, de opvolgers van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Deze toestellen, uitgerust met een lcd-scherm, zouden wel al in september verkrijgbaar zijn.

Het zou dus heel goed kunnen dat de iPhone 8 samen met de iPhone 7s (Plus) wordt aangekondigd tijdens de september-keynote, maar dat de eerste dan nog niet meteen te koop is. We wachten af wat het volgende gerucht wordt …

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar