Terug naar Apps krijgen ‘Log in met Apple’: snel inloggen zónder gegevens te delen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apps krijgen ‘Log in met Apple’: snel inloggen zónder gegevens te delen

Door Koen van Ekeren4 juni 2019 10:272 min. leestijd0

Het was een van de verrassendere aankondigingen van Apple. Tijdens de WWDD-keynote onthulde Apple ‘Log in met Apple’, een manier om snel te kunnen inloggen bij apps en websites. Dit werkt vergelijkbaar met de inlogknop van Facebook, maar dan privacyvriendelijk.

Log in met Apple

Op websites bieden ze het vaak aan: de mogelijkheid om in te loggen met een Facebook of Google-account, zodat je je niet hoeft te registreren. Dat werkt handig en snel, maar privacyvriendelijk is het niet. Hiermee geef je websites toegang tot allerlei persoonlijke gegevens, zoals je e-mailadres, vriendenlijst en profiel.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Vanaf macOS Catalina en iOS 13 (beschikbaar in september) komt er een knop bij: ‘Log in met Apple’. Hiermee meld je je snel aan bij apps en websites door in te loggen met je Apple ID. Vervolgens bepaal je zelf welke informatie wel of niet met de website gedeeld wordt, zoals je profielfoto en naam.

Je kunt er zelfs voor kiezen om je e-mailadres af te schermen. Als je deze optie kiest, maakt Apple een willekeurig e-mailadres aan. Dit e-mailadres stuurt de mails door naar je echte e-mail, waarmee de informatie verborgen blijft. Wil je de doorgestuurde mails niet langer ontvangen, dan kun je de alias verwijderen.

iCreate 132
iCreate 132
iPhone 13: welke past bij jou?

Verplicht

Overal waar je de optie ziet om je aan te melden met Facebook of Google, kun je straks inloggen met Apple. Ontwikkelaars moeten de functionaliteit ‘Log in met Apple’ namelijk opnemen wanneer zij ook concurrerende diensten gebruiken. Dit laat Apple weten in een blog.

‘Log in met Apple’ werkt straks bij apps op alle platformen van Apple: iOS 13, macOS Catalina, tvOS en watchOS. Daarnaast kun je het tegenkomen in Safari, want ontwikkelaars kunnen de functie ook integreren op de website.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar