Terug naar Apps krijgen ‘Log in met Apple’: snel inloggen zónder gegevens te delen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apps krijgen ‘Log in met Apple’: snel inloggen zónder gegevens te delen

Door Koen van Ekeren4 juni 2019 10:272 min. leestijd0

Het was een van de verrassendere aankondigingen van Apple. Tijdens de WWDD-keynote onthulde Apple ‘Log in met Apple’, een manier om snel te kunnen inloggen bij apps en websites. Dit werkt vergelijkbaar met de inlogknop van Facebook, maar dan privacyvriendelijk.

Log in met Apple

Op websites bieden ze het vaak aan: de mogelijkheid om in te loggen met een Facebook of Google-account, zodat je je niet hoeft te registreren. Dat werkt handig en snel, maar privacyvriendelijk is het niet. Hiermee geef je websites toegang tot allerlei persoonlijke gegevens, zoals je e-mailadres, vriendenlijst en profiel.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Vanaf macOS Catalina en iOS 13 (beschikbaar in september) komt er een knop bij: ‘Log in met Apple’. Hiermee meld je je snel aan bij apps en websites door in te loggen met je Apple ID. Vervolgens bepaal je zelf welke informatie wel of niet met de website gedeeld wordt, zoals je profielfoto en naam.

Je kunt er zelfs voor kiezen om je e-mailadres af te schermen. Als je deze optie kiest, maakt Apple een willekeurig e-mailadres aan. Dit e-mailadres stuurt de mails door naar je echte e-mail, waarmee de informatie verborgen blijft. Wil je de doorgestuurde mails niet langer ontvangen, dan kun je de alias verwijderen.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Verplicht

Overal waar je de optie ziet om je aan te melden met Facebook of Google, kun je straks inloggen met Apple. Ontwikkelaars moeten de functionaliteit ‘Log in met Apple’ namelijk opnemen wanneer zij ook concurrerende diensten gebruiken. Dit laat Apple weten in een blog.

‘Log in met Apple’ werkt straks bij apps op alle platformen van Apple: iOS 13, macOS Catalina, tvOS en watchOS. Daarnaast kun je het tegenkomen in Safari, want ontwikkelaars kunnen de functie ook integreren op de website.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar