Terug naar [LIVE] Apple Q1 Kwartaalcijfers
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

[LIVE] Apple Q1 Kwartaalcijfers

Door Redactie iCreate24 januari 2012 22:215 min. leestijd8

[00:01] En dat was het. De persvoorlichter van Apple meldt wanneer de herhaling plaatsvindt, maar wij gaan lekker slapen. Morgen, als de gegevens gezakt zijn in ons hoofd, zullen we zo snel mogelijk een analyse tikken. Voor nu was dit @brambalk, live vanaf deze website. Ik wens jullie allemaal een hele fijne nacht. 🙂

[23:59] Dan Android vs. iOS. Dat is volgens Cook’s gegevens fiftyfifty, maar geen race. Apple wil gewoon de beste producten ter wereld maken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

[23:56] De iPhone dient als een soort katalysator. Vaak beginnen bedrijven met een iPhone en nemen daar later dan ook een iPad bij. Lieve baas, leest u mee?

[23:54] Cook is erg blij dat de iPad de pc-markt aanvreet. Apple is blij met een dergelijke trend, die Apple blijkbaar zelf ook overal ziet. Cook: ‘het wint markt, na markt, na markt. Wij kunnen niet gelukkiger zijn’.

[23:47] Oppenheimer: kwartaal is ook beter dan afgelopen keren door de late introductie van de iPhone, de stijgende dollarkoers en het feit dat dit kwartaal de dagen iets beter uitkwamen bij de feestdagen. Een beetje strategie, maar ook een hoop mazzel, dus.

[23:39] Journalist nummer twee probeert info los te krijgen over Apple’s geld op de bank. Oppenheimer zegt op een nette manier geen commentaar.

[23:36] Oh jee, iemand probeert Oppenheimer te verleiden iets te zeggen tot de Apple-televisie. Daar krijg je natuurlijk geen antwoord op… Cook vertelt in plaats daarvan over de Apple TV die we allemaal kennen. Die doet het erg goed.

[23:35] De vragen worden iets minder interessant nu. Journalist probeerde los te krijgen hoe het zit met dat pakhuis in Ducksta…EH.. Cupertino! Maar Apple heeft geen mededelingen, aldus Oppenheimer.

[23:31] Andere verslaggever: merken jullie nog iets van de concurrentie? Cook: ‘ik geloof niet dat mensen die een iPad willen voor minder gaan. En wij zijn van plan om als een gek te blijven innoveren’. Horen we daar een mooie belofte voor later dit jaar?

[23:27] Een verslaggever vraagt hoe het zit met de onderdelen. Gaan de prijzen daarin stijgen ivm de economische malaise, de aardbevingen in Japan en de hoge vraag? Cook blijft daar redelijk optimistisch over. ‘Supply exceeds demand.’

[23:25] Ook over Apple en het milieu is Cook vaag. Jammer.

[23:22] Cook: ‘de vraag naar iPhones in China is overweldigend. Daar zijn we erg blij mee’. Geen commentaar over dat voorvalletje in Beijing, helaas.

[23:21] De iPhone 4S was volgens Oppenheimer de meest populaire iPhone van het kwartaal. Duh.

[23:20] Cook houdt een lang verhaal, maar aan het einde van het verhaal is Apple natuurlijk blij met de resultaten en zijn klanten.

[23:18] Tot zover het verslag. Ik vind de verhalen eromheen interessanter dan de exacte cijfers. Mocht je echter kicken op de dollars, dan raad ik je deze pagina van 9to5mac aan. Nu de vragen.

[23:16] Apple heeft overigens 79,6 miljard dollar op de bank staan. En daar blijven ze voorlopig gewoon vanaf. Geen nieuws over Dagoberts pakhuis in Cupertino.

[23:14] Apple krijgt naar eigen zeggen nog steeds veel mensen in de winkel die switchen van een pc naar een Mac.

[23:14] ‘6,1 miljard omzet in Apple Stores.’ Binnenkort komt Amsterdam er ook bij.

[23:12] 62 miljoen iDevices verkocht in december.

[23:12] Interessant feitje dat ik gemist had: iTunes had vorig kwartaal $1.7 miljard omzet. 140 millioen downloads op tweede kerstdag.

[23:11] ‘We zijn er trots op dat de iPad werken verandert’. Piloten in China krijgen iPad mee in de cockpit.

[23:10] Praat nu over het succes van de iPhone en de App Store. Grote bedrijven die ontwikkelen voor de iPhone voor hun eigen bedrijf, stimuleert de groei van de iPhone en de iPhone 4S in het bijzonder.

[23:07] De iPhone en iPad verbraken records, overigens. Maar dat is geen nieuws, toch?

[23:05] iPod verkopen zijn ook boven de verwachtingen verkocht.

[23:04] MacBook Pro en MacBook Air zijn de uitschieters bij de Mac. Daarna: iMac.

[23:02] Oppenheimer: meerdere records zijn verbroken. 13 dollar winst per aandeel. Oppenheimer bevestigd de eerder genoemde getallen.

[23:02] En de lijn is open. Aanwezig zijn Peter Oppenheimer (CFO) en Apple CEO Tim Cook. Nu meldt een persvoorlichter de bekende financiële bijsluiters en voorwaarden.

[22:59] Heb je een passie voor Apple én kwartaalcijfers? (Mijns inziens nog steeds een zeldzame combi.) Luister dan mee via deze link

[22:57] Ik was even bang dat ik geen verbinding kon maken, terwijl de rest van internet wel de cijfers kan horen. Maar ik heb verbinding met het Apple-hoofdkwartier in Cupertino, dat een ontzettend cliché pauzemuziekje laat horen.

[22:49] Dat is voor de goede orde, een record.

[22:48] De cijfers tot nu toe bekend zijn: $46.33 miljard omzet waarvan $13.06 miljard. Al met al verkocht Apple 37,04 miljoen iPhones, 15,43 miljoen iPads, 5,2 miljoen Macs en 15,4 miljoen iPods.

[22:44] Goedenavond, dit is @brambalk live vanaf internet voor de Q1 Kwartaalcijfers van Apple Inc. Apple heeft al een aantal cijfers voor de conference call bekend gemaakt. Die conference call kan ik je helaas niet laten horen. Daarom doen we het wederom maar op deze manier.


Over ongeveer een half uur houdt Apple een conference call voor het bekendmaken van de cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. Aangezien het verwacht wordt dat Apple CFO Peter Oppenheimer een recordomzet zal melden, zal redacteur Bram Balk wederom live achter de knoppen van zijn toetsenbord je op de hoogte houden van de cijfers. Kijk dan ook zeker om 23:00 op deze website.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

8
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
smir
Lezer
smir

Can’t wait 😉

Bart
Lezer
Bart

Volgens Yahoo Finance staat het aandeel Apple ‘after hours’ op 454. Een stijging van 8 procent.

Bram Balk
Lezer
Bram Balk

Een uur geleden was dat wel anders. Kijk maar naar het bovenste screenshot, want die heb ik rond tienen gemaakt. 🙂

Bart
Lezer
Bart

Is Peter Oppenheimer nou IBM aan het bashen?

smir
Lezer
smir

Can’t wait 😉

Bart
Lezer
Bart

Volgens Yahoo Finance staat het aandeel Apple ‘after hours’ op 454. Een stijging van 8 procent.

Bram Balk
Lezer
Bram Balk

Een uur geleden was dat wel anders. Kijk maar naar het bovenste screenshot, want die heb ik rond tienen gemaakt. 🙂

Bart
Lezer
Bart

Is Peter Oppenheimer nou IBM aan het bashen?