Terug naar [LIVE] Apple Education event in NY
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

[LIVE] Apple Education event in NY

Door Redactie iCreate19 januari 2012 14:305 min. leestijd8

[17:01] En dat was het ook wat betreft de live coverage op internet. Als u het niet erg vindt, gaan wij nu met een heleboel nieuwe software spelen. Dit was @brambalk live vanaf internet, alvast een goedenavond en veel leesplezier!

[17:00] En dat was het! iBooks 2, iBook Author en iTunes U zijn allemaal NU verkrijgbaar in de App Store en Mac App Store.

[16:57] Cue af, Phil Schiller op het podium. Rond de presentatie af door uit te leggen wat onderwijs voor Apple betekent.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

[16:55] MIT, Duke, Yale, en Stanford gaan de software als pilot draaien.

[16:54] Eddy Cue: Full courses with video, documents, apps, and books. You can see the syllabus and all assignments. Teacher posts and updates. iBooks notes integration. Je zou maar student zijn, tegenwoordig.

[16:51] Tik op een collegereeks en lees dat je voor een opdracht een boek moet lezen. Tik daar op om meteen het boek in de iBookstore te vinden. Ben je klaar? Dan kan je in iTunes U de opdracht afvinken. Zelfde geldt voor video.

[16:50] iTunes U lijkt verdacht veel op iBooks. Nu ook info, opdrachten, notities en materiaal toegevoegd.

[16:47] Cue begint over iTunes U, een onderdeel van iTunes waarmee je gratis colleges kunt bekijken van universiteiten. iTunes U krijgt vanaf heden zijn eigen app. Volledige cursussen komen beschikbaar.

[16:45] Eddy Cue verschijnt op het podium.

[16:44] iBooks 2 is NU verkrijgbaar. OOK in Nederland! (Mijn update loopt al binnen)

[16:43] Hoe die eruit ziet, kan ik helaas natuurlijk ook niet zien. Maar de boeken die Apple toont, schijnen best wel veel indruk te maken op het publiek.

[16:43] Apple is trots op het product. Dus er is een video.

[16:41] Maar Apple gaat verder dan dat en heeft ook uitgeverijen voor lagere scholen weten te strikken. Phil noemt een paar voorbeelden die voor ons niet erg interessant zijn, maar in de VS blijkbaar veel indruk maken.

[16:40] Apple heeft de belangrijkste educatieve uitgeverijen voor Amerikaanse middelbare scholen bereid gevonden om deel te nemen aan dit project: Pearson, McGraw Hill, en Houghton Mifflin Harcourt. Samen zijn zij 90% van de markt.

[16:37] Middelbare schoolboeken gaan 14,99 dollar kosten of minder. (in de VS, geen melding over Europa, laat staan Nederland)

[16:35] iBook author wordt GRATIS!

[16:34] Maar wat wordt de prijs? Wat zou Apple moeten rekenen?

[16:32] Daarnaast is er ook ondersteuning voor Javascript en HTML5, publiceren in de iBookstore is zo gemakkelijk als je van Apple mag verwachten. Een revolutie voor digitale tekstboeken, aldus Phil.

[16:27] Hahaha! Phil zegt: maar hoe zit het dan met die animaties? Welnu, daar hebben we al een hoop van geleerd met ons programma Keynote. Daarnaast kun je Word-, Pages en Keynote-documenten openen met iBook author.

[16:26] Zo te zien wordt het een soort combi van Pages en Keynote met een handige export-functie. Serieus: dat is best wel koel!

[16:25] iBook author moet digitale boeken bouwen een stuk simpeler maken. De interface lijkt erg op die van de iWork-programma’s.

[16:25] iBook author voor de Mac wordt aangekondigd. Daarmee kun je alles maken wat je net zag, volgens Phil.

[16:24] Phil Schiller verschijnt weer op het toneel.

[16:23] iBooks 2 is gratis verkrijgbaar en gratis via de App Store!

[16:20] Voor deze boeken heeft de iBookstore ook een aanzienlijke opfrisbeurt gekregen: vanaf heden kun je op boeken zoeken per categorie en screenshots bekijken.

[16:18] Maar ook belangrijk voor studenten: dat je tekst kunt markeren en notities maken.

[16:15] En de tekst is zoekbaar! Wauw, dat is serieus, best wel koel (vanuit een technisch oogpunt).

[16:14] Nog meer multi-touch gebaren, meer mogelijkheden voor filmpjes, je kunt gemakkelijk inzoomen, etc.

[16:13] Het is lastig om de demo te beschrijven, maar het komt erop neer dat iBooks 2 nog meer interactie mogelijk maakt. Ken je die hele interactieve boeken nog die al eerder gemaakt zijn door andere ontwikkelaars? Dat is zo’n beetje het idee, naar ik begrijp.

[16:10] Vervolgens komt Roger Rosner, VP van Productivity Software, een demo geven.

[16:08] Daarom kondigt Phil namens Apple iBooks 2 aan.

[16:07] Phil praat vervolgens over het succes van de iPad in het onderwijs, die goed door scholen wordt opgepikt. Ook is het opvallend hoeveel educationeel materiaal er nu al beschikbaar is op Apple’s iOS platform.

[16:05] Phil: die leraren zijn geweldige mensen. Wat kan Apple doen om hen te helpen?

[16:04] Phil laat een video zien waarin leraren praten over de uitdagingen die zij zoal tegenkomen. Kinderen hebben moeite met lezen, rekenen, terwijl het onderwijs zich teveel richt op het systeem.

[16:01] Phil begint met het feit dat onderwijs diep in Apple’s DNA zit. Maar dat het onderwijs in Amerika lang niet zo goed is als je zou hopen.

[16:00] En de lichten zijn uit en Phil Schiller staat op het podium!

[15:57] WSJ heeft een foto van de rij voor het Gugenheim museum in NY.

[15:55] Ik lees net op Macrumors.com dat er geen live-stream zal zijn voor het event. Geen nood echter: wij houden het nieuws via allerlei Amerikaanse nieuws-sites in de gaten.

[15:50] Goedemiddag allemaal, dit is @brambalk live vanaf de site. Om ongeveer 16:00 begint Apple-presentatie over het onderwijs en we zijn bijzonder benieuwd wat Apple voor ons in petto heeft.

Om 16:00 uur (10:00 uur plaatselijke tijd) zal Apple in het Gugenheim Museum in New York city een aankondiging doen voor het onderwijs.

In dit blogbericht zal iCreate-redacteur Bram Balk omstreeks 16:00 uur live verslag doen van het nieuws dat we via allerlei verschillende kanalen op internet binnenkrijgen.

Op dit moment is het nog niet bekend of de keynote live op internet gestreamd zal worden. Zodra we daar meer over weten, laten we dat direct weten.

Een overzicht van al onze artikelen over het education event vind je hier.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

8
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Tom
Lezer
Tom
Stefan van asselt
Lezer
Stefan van asselt

handig

Tom
Lezer
Tom

ik ga mijn eigen boeken inlezen zo vet

Tom
Lezer
Tom

Het kan met alle schoolboeken
Basis of middelbaar of studenten

Tom
Lezer
Tom
Stefan van asselt
Lezer
Stefan van asselt

handig

Tom
Lezer
Tom

ik ga mijn eigen boeken inlezen zo vet

Tom
Lezer
Tom

Het kan met alle schoolboeken
Basis of middelbaar of studenten