Terug naar Nieuwe ARKit-app laat perfect zien welke kleur lippenstift je geweldig staat (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe ARKit-app laat perfect zien welke kleur lippenstift je geweldig staat (video)

Door Koen van Ekeren23 augustus 2017 11:202 min. leestijd0

Na het kopen van lippenstift is het altijd afwachten of de kleur je écht zo mooi staat als je voor ogen had. Binnenkort is dat verleden tijd: een nieuwe lippenstift-app smeert de lippenstift virtueel op je lippen, zodat je al meteen ziet welke kleur het best bij je huid past.

AR lippenstift-app

De app is gemaakt door Modiface, een ontwikkelaar die apps maakt voor de schoonheidsindustrie. De lippenstift-app is nog niet beschikbaar in de App Store, maar in een video laten zij alvast zien waar make-up-liefhebbers zich op mogen verheugen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In de video filmt een vrouw zichzelf met de selfiecamera. Intussen brengt de app virtueel verschillende tinten lippenstift aan – en dat ziet er bijzonder realistisch uit. Later toont de app via de achtercamera zelfs een virtuele winkel, waar alle lippenstiftsimulaties overzichtelijk naast elkaar staan.

‘In de virtuele winkel kun je je smartphone richten op een product om hem beter te bekijken’, zegt Parham Aarabi, CEO van Modiface. ‘Je krijgt bijna het gevoel dat de producten deel uitmaken van de echte wereld.’ De ontwikkelaar houdt zich overigens niet beperkt tot lippenstift; ze willen een volledig virtuele schoonheidswinkel maken, met allerlei make up- en huidverzorgingsproducten.

ARKit

Modiface maakte de app met behulp van ARKit. Dit is een nieuwe technologie waarmee ontwikkelaars augmented reality (AR) in hun apps kunnen verwerken. AR voegt een virtueel laagje toe aan de werkelijkheid, in dit geval dus de lippenstift. Vanaf iOS 11, dat de komende maand waarschijnlijk al uitkomt, verschijnen de eerste ARKit-apps in de App Store.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar