Terug naar Lion komt in juli, nu alvast 10 functies op een rij
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Lion komt in juli, nu alvast 10 functies op een rij

Door Redactie iCreate6 juni 2011 18:482 min. leestijd4

Lion kent 250 nieuwe functies, verschijnt in juli en zal alleen te koop zijn in de Mac App Store. Prijs? € 23,99

Tijdens de WWDC-keynote toonde Phil Schiller tien Mac OS X Lion-functies:

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

 1. Multi-touch gebaren; je Mac besturen op een manier die je kent van de iPad en iPhone. Je veegt, roteert en knijpt op de trackpad van je (i)Mac(Book)
 2. Full screens applicaties. ‘Erg belangrijk voor notebooks’, vertelt Schiller. Lion heeft een standaardfunctie voor schermvullende apps. Met een veeg op de trackpad (rechter bovenhoek) ben je weer terug op het bureaublad. Heb je meerdere apps full screen draaien, dan kun je al vegend tussen ze navigeren.
 3. Mission Control. ‘De beste functie van Lion’. Mission Control toont alle programma’s en documenten waar je op dat moment mee werkt. Een overzicht met Spaces-vensters vind je bovenaan in het scherm. Widgets hebben ook een plaatsje.
 4. Photo Booth. Met gezichtsherkenning. ‘That’s great stuff,’ aldus Phil.
 5. Mac App Store: ‘Het is de beste plaats voor het kopen en ontdekken van nieuwe Mac desktop applicaties’. Het is het nummer 1 verkoopkanaal voor Mac-software (in de VS). De Mac App Store staat boven Best Buy, Walmart en Office Depot. Drie grote (Amerikaanse) retailers. De Mac App Store is ingebouwd in Lion en voegt in-app-aankopen en push-berichten toe.
 6. Launchpad is als zesde aan de beurt. Maak een ‘pinch’ gebaar en al je apps verschijnen op een raster, net als op de iPad.
 7. We gaan verder met Resume. ‘Start een applicatie in Lion en het (Resume) brengt je waar je was gebleven’. Vensters, gereedschappen, geselecteerde tekst, alles is zoals je het had achtergelaten.
 8. Autosave. ‘Je had moeten opslaan’. Lion slaat automatisch het document op waar je mee bezig bent. Je bedient Autosave door boven in het venster op de naam van het document te klikken. Een menu verschijnt: ‘Vergrendelen’, ‘Kopieren’, ‘Ga naar laatst geopend’ en ‘Browse alle versies’.
 9. AirDrop. Een nieuwe manier om documenten te delen. AirDrop verschijnt in Finder en laat je documenten verslepen naar deze map. De ontvanger krijgt een melding en kan het document downloaden uit jouw map.
 10. Mail, een vernieuwde versie. Een strak nieuw design, verbeterd zoeksysteem (snel en pienter) en een balk met favorieten (mappen).

Tot slot:

Lion zal (alleen) te koop zijn in de Mac App Store. De download weegt 4 GB en installeert direct. Verkrijgbaar vanaf juli.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
bas
Lezer
bas

icloud gratis

Spysical
Lezer
Spysical

Op de apple site staat die voor 23,99€

Bart Smakman
Lezer
Bart Smakman

Bericht aangepast. Dank je wel Spysical.

Roel
Lezer
Roel

Ben benieuwd! Niet duur in elk geval 🙂

Zal Logic Pro werken onder OSX Lion of moeten we wachten op een update voordat het werkt?