Terug naar Lion-preview: Leeslijst en 'Zoek mijn Mac'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Lion-preview: Leeslijst en 'Zoek mijn Mac'

Door Daan Jeuken2 mei 2011 15:182 min. leestijd0

Langzaam maar zeker komen er steeds meer Lion-snufjes in de openbaarheid. Dit keer: de Safari-leeslijst, de functie ‘Zoek mijn Mac’, wiebelende icoontjes en de omgang met een externe monitor.

Leeslijst
In de ontwikkelaarsversie van Lion heeft Safari een leuk nieuwigheidje gekregen: de leeslijst. Hierin kun je links zetten van artikelen die je nog wilt lezen, zonder dat je deze tabbladen al die tijd open hoeft te laten staan. Het concept is simpel en doeltreffend: Shift-klik op de link en hij komt in de ‘Reading list’.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Zoek mijn Mac
In navolging van de app ‘Find my iPhone’ lijkt er ook een ‘Find my Mac’ te komen. Veel is er nog niet bekend over de functie, maar 9to5mac.com ontdekte een FMM-icoontje in de diepere krochten van Mac OS X Lion. Eerder vonden ze hier ook al andere aanwijzingen voor het programma. Naast het programma zelf was er ook een programma ‘Find my Mac Messenger’ te vinden, waarmee de eerlijke vinder wellicht rechtstreeks kan communiceren met de rechtmatige eigenaar.

Externe monitor
De testversie van OS X Lion blijkt anders om te gaan met externe monitoren dan we gewend zijn. Als je in Snow Leopard je MacBook dichtklapt, wordt ook de externe monitor uitgeschakeld. Daarna kun je deze wel weer wakker maken– met de MacBook nog steeds gesloten – maar dat hoeft in Lion niet meer. Als je de MacBook dan dichtklapt wordt de externe monitor gelijk tot hoofdmonitor gebombardeerd en kun je meteen doorwerken.

Wiebelende icoontjes
Bij Apple iGuide ontdekten ze een iOS-snufje: de wiebelende icoontjes. Net als in iOS kun je in Lion’s launchpad op een icoontje klikken zodat het gaat wiebelen. Vervolgens verschijnt er een kruisje in het icoontje, waarmee je het programma kunt verwijderen. Dit werkt overigens alleen met programma’s uit de Mac App Store.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar