Terug naar 'Light Peak in MacBook Pro vanaf morgen'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Light Peak in MacBook Pro vanaf morgen'

Door Daan Jeuken23 februari 2011 10:472 min. leestijd0

De nieuwe MacBook Pro, die morgen zal verschijnen, gaat als eerste product de revolutionaire Light Peak-technologie bevatten, zo weet CNET te melden. Apple werkte nauw samen met Intel bij de ontwikkeling van deze techniek, en laat Intel morgen nou ook een grote presentatie hebben belegd. Toeval?

Presentatie Intel
Bij de presentatie die Intel voor morgen belegd heeft, wordt ‘een nieuwe technologie die klaar is voor de markt’ gepresenteerd. Volgens CNET betreft dit Light Peak en het kan dus niet anders dan dat dit nu productieklaar is. Het is al langer bekend dat Intel hieraan werkt, daarvoor hoeft dus geen presentatie meer te worden belegd en om te vertellen dat het over een paar maanden komt evenmin. Het is dus klaar om gebruikt te worden. En aangezien Apple betrokken was bij de ontwikkeling is de optelsom snel gemaakt.

Revolutie
Light Peak is zo revolutionair omdat het in één klap de USB-, DisplayPort-, SATA- en Ethernet-kabels overbodig maakt. Het is twintig keer zo snel als de huidige USB 2.0-poorten, met hun overdrachtsnelheid van 480 mbit/sec: Light Peak zet in één seconde een gigabyte over. En dit is pas het begin: de verwachting is dat de snelheid binnen tien jaar is vertienvoudigd. Daarnaast kan Light Peak meerdere protocollen tegelijk laten lopen en in twee richtingen tegelijk. Dus één kabeltje voor al je randapparaten, in plaats van een USB voor kleine apparaten, een DisplayPort voor video, SATA voor een externe schijf en Ethernet voor het netwerk.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Thunderbolt?
Overigens zal Light Peak waarschijnlijk geen Light Peak gaan heten. Volgens Engadget zal het als Thunderbolt door het leven gaan.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar