Terug naar LG G7 ThinQ versus iPhone X: twee toptoestellen met notch vergeleken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

LG G7 ThinQ versus iPhone X: twee toptoestellen met notch vergeleken

Door Koen van Ekeren4 mei 2018 16:083 min. leestijd0

Deze week onthulde LG de langverwachte LG G7 ThinQ. De high-end smartphone is uitgerust met handige AI-functies (vandaar de naam ThinQ) en hij heeft door zijn notch wat weg van de iPhone X. Kan de LG G7 ThinQ zich met Apple’s vlaggenschip meten?lg g7 thinq versus iPhone X

LG G7 ThinQ versus iPhone X

Als het gaat om het ontwerp lijkt LG G7 ThinQ veel op de iPhone X. Ook het toestel van LG bedekt bijna de gehele voorzijde, met aan de bovenkant een inkeping. Staat de inkeping je niet aan? Het besturingssysteem biedt je een optie om de notch softwarematig te verwijderen – iets wat de iPhone X niet heeft.

Die inkeping van het vlaggenschip van LG is een stuk kleiner dan bij de iPhone X, maar dat komt doordat de notch is uitgerust met ‘slechts’ een selfiecamera. Bij de iPhone X is daarentegen ook het geavanceerde TrueDepth-camerasysteem verwerkt, dat gebruikt wordt voor gezichtsontgrendeling (Face ID).

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Verder is het toestel van LG wat groter dan de iPhone X. Hij heeft een hoogte van 153,2 millimeter, tegenover 143,6 bij de iPhone X. Dit brengt ook een groter schermformaat met zich mee: 6,1 inch tegenover 5,8 inch. Toch is het toestel ondanks zijn omvang lichter (162 gram) dan de iPhone X (174 gram).

Speerpunten

Eén van de speerpunten van de LG G7 ThinQ is het scherm. Die maakt gebruik van Super Bright Display, een nieuwe technologie van LG. Deze functie kun je inschakelen wanneer je het scherm door fel zonlicht niet goed kunt zien. De helderheid van het scherm wordt dan opgeschroefd tot liefst 1.000 nits. Dat is beduidend meer dan de 625 nits die de iPhone X heeft.

Daarnaast onderscheidt de G7 zich van zijn concurrenten door een slimme camera met kunstmatige intelligentie (AI). Deze vind je vooral in de Camera-app. Het algoritme herkent razendsnel wat je fotografeert, en past daarop de instellingen aan. Ook kun je Google Assistant inschakelen om relevante informatie bij objecten te krijgen, bijvoorbeeld als je de G7 op een schilderij richt.

Op de achterkant heeft de G7 net als de iPhone X een dubbele cameralens. Beide lenzen zijn 16 megapixels (die van de iPhone X 12) en de selfiecamera schiet foto’s van 8 megapixels (de iPhone X heeft 7). Wat dit betreft scoort het vlaggenschip van LG dus beter, al draait het bij de kwaliteit van de camera lang niet alleen af van de hoeveelheid megapixels.

Ontgrendelen

Ook de G7 biedt een optie om het toestel met behulp van gezichtsherkenning te ontgrendelen. Dit systeem is echter gebaseerd op 2D en veel minder veilig dan de techniek die Apple gebruikt. Dit betekent waarschijnlijk dat je – net als bij de Samsung S9 – het gezichtsherkenningsysteem kunt foppen door een foto te gebruiken. Daarnaast kun je het toestel ontgrendelen door te vingerafdrukscanner te gebruiken, die aan de achterkant zit.

Verder wordt de LG g7 ThingQ aangedreven door de Snapdragon 845. Dit is dezelfde processor als de Samsung Galaxy S9 heeft en gezien recente benchmarktests is die iets minder dan de A 11-processor van de iPhone X.

Prijzen

Met de G7 heeft LG een smartphone in de markt gezet die zich aardig kan meten met de iPhone X. En door met het prijskaartje relatief laag in te zetten, hoopt de smartphonefabrikant veel nieuwe klanten te trekken. Naar verwachting kost het toestel rond de 699 dollar. Dat is fors goedkoper dan de iPhone X, die in de Verenigde Staten 999 dollar kost.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar