Terug naar Apple lezersvragen januari 2023 – lees hier alle antwoorden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumNieuws

Apple lezersvragen januari 2023 – lees hier alle antwoorden

Door Redactie iCreate2 januari 2023 15:573 min. leestijd0

Dagelijks delen lezers hun ervaringen met ons. Dit waren de meest opvallende Apple-gerelateerde lezersvragen van januari 2023.

Internet op vakantie

vragen_144

Geachte redactie, wij zijn voornemens enkele weken op vakantie te gaan. De accommodatie waar wij gaan verblijven heeft alleen wifi in de algemene ruimten. Ik heb echter een MacBook Pro en een iPad die ik graag op de kamer wil gebruiken, bijvoorbeeld voor het kijken van tv. Wat zijn de mogelijkheden met een dongel, of het gebruik van de iPhone als hotspot?
Noud van Orsouw

Het is het handigst om je iPhone te gebruiken als persoonlijke hotspot, die het internet doorgeeft aan je iPad en Mac. Gezien je tegenwoordig geen extra kosten meer hebt voor 4G of 5G in het EU-buitenland, kan dit prima. Wel is het van belang om een bundel te hebben die hier groot genoeg voor is: mijn advies is om even contact op te nemen met je provider om de bundel tijdelijk te vergroten.

Zo heb je genoeg gigabytes om tijdens je vakantie te verbruiken – met name TV vraagt veel van je verbinding. Je zet de persoonlijke hotspot overigens aan via ‘Instellingen>Persoonlijke hotspot’ op de iPhone. Ook moet roaming geactiveerd zijn bij ‘Instellingen>Mobiel netwerk>Opties mobiele data>Dataroaming’.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Automatisch slot

vragen_144

Beste redactie, op mijn iPad kan ik bij automatisch slot alleen kiezen tussen 2, 5 of 10 minuten. Nu geef ik lezingen en wil ik tijdens een lezing het scherm de gehele tijd aan houden om mijn mindmap te kunnen checken. Weten jullie de oplossing? Henk Jan Kamsteeg

**Als je niet alle opties voor het automatische slot in beeld krijgt, heeft dit meestal te maken met een e-mailaccount dat je hebt ingesteld op de iPad. Om beveiligingsredenen staat dit account je dan niet toe om het automatische slot helemaal uit te schakelen. Werp dus een blik op ‘Instellingen>Mail>Accounts’ en kijk of het uitschakelen van een account het probleem verhelpt.

Delen in Ventura

vragen_144

Hoi, in Pages, Numbers en Keynote zit de functie ‘Deel’. Ik gebruik dit vaak. Normaal kreeg ik de optie om te kiezen in welk formaat ik het bestand wilde delen: het formaat van het programma zelf, pdf, of een Office-bestand … Ik klikte dan op pdf, en hoppa: de pdf verscheen in mail en ik kon die gelijk verzenden! Nu komt die optie niet meer. Dus nu moet ik eerst exporteren naar pdf, dat bestand ergens opslaan, en dan dat mailen. Een hele omweg, of zie ik iets over het hoofd? Chris Snepvangers

Je ziet helaas niets over het hoofd: je moet sinds macOS Ventura inderdaad die omweg gebruiken. Laten we hopen dat het deelscherm binnenkort iets wordt bijgeschaafd om de oude manier van delen weer terug te brengen!

Eigenwijze apps

vragen_144

Beste redactie, ik heb sinds een paar maanden een MacBook, en die start bij het opstarten twee programma’s standaard op: Microsoft Teams en Imaging Edge (voor mijn fotocamera). Ik heb al aangegeven dat ze niet mogen opstarten via de instellingen bij gebruikers. Toch starten ze nog steeds op. Weten jullie nog een trucje om dit te stoppen? Angelique Zonneveld

Soms hebben apps hun eigen instelling voor het opstarten met de Mac, die niet goed rekening houdt met de instelling bij ‘Gebruikers’. Je vindt de optie in de app zelf, doorgaans in de menubalk onder de naam van de app en dan ‘Instellingen’ of ‘Voorkeuren’. Bij Teams zit hij bijvoorbeeld onder ‘Microsoft Teams>Voorkeuren>Algemeen>Toepassing automatisch starten’.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar