Terug naar Apple vindt leverancier voor periscooplens nieuwe iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple vindt leverancier voor periscooplens nieuwe iPhone

Door Annemiek Lourensen15 april 2022 11:042 min. leestijd0

Het is geen geheim dat de iPhone in de toekomst wat flinke camera-updates krijgt. Verschillende bronnen meldden de afgelopen jaren zelfs dat er plannen zijn om over te stappen naar een periscopische zoomlens. En hier lijkt nu vaart in te komen: volgens de laatste geruchten heeft het bedrijf al een leverancier voor deze periscooplens van de iPhone gevonden.

Leverancier periscooplens iPhone

Leverancier periscooplens iPhone

De website The Elec meldt dat Apple een leverancier heeft gevonden die de onderdelen van de periscooplens van de iPhone zal leveren. Het gaat om Jahwa Electronics – een bedrijf gevestigd in Zuid-Korea – en het plan is om maar liefst 191 miljard won (ongeveer 155 miljoen dollar) te investeren. Met dit bedrag worden nieuwe fabrieken gebouwd in het Koreaanse Gumi, die vervolgens de onderdelen van de lens zullen produceren.

Dit hele proces zal maar liefst een jaar duren. Daarom wordt verwacht dat de periscooplens pas met de iPhone 15 Pro zijn debuut maakt. Overigens komt dit overeen met andere geruchten: naar verluidt krijgt de iPhone 14 Pro een 48-megapixelcamera, terwijl de nieuwe iPhone 13 het doet met 12 megapixels. Genoeg vernieuwingen om de komende tijd naar uit te kijken, dus.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Periscooplens

Wat je aan zo’n periscooplens hebt? Kortgezegd worden je kiekjes een stuk scherper dan voorheen. Met deze lens kun je namelijk tot wel vijf keer inzoomen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Een behoorlijke update vergeleken met het huidige systeem, want inzoomen resulteert vooralsnog in onscherpe (lelijke) foto’s. Bovendien wordt de huidige camera dunner dan voorheen, waardoor het toestel zelf ook dunner wordt. En wij denken: hoe dunner, hoe beter.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!
De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar