Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

De batterij van je toekomstige iPhone gaat mogelijk veel langer mee

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Batterij iPhone snel leeg


Lees verder na de advertentie

Apple heeft een manier gevonden om de iPhone dun te houden, maar de levensduur van de batterij sterk te verbeteren. Door gebruik te maken van een nieuwe backplane-technologie zou de accu van je iPhone een stuk langer mee moeten gaan. Dit meldt marktonderzoekbureau IHS Markit.

iphone batterij vervangen goedkoper

LTPO

Op dit moment is LTPS TFT (low-temperature poly silicon thin-film transistor) de backplane-technologie die Apple voor de oled-schermen gebruikt. Backplane is verantwoordelijk voor het in- en uitschakelen van afzonderlijke pixels en speelt daarmee een grote rol in het energieverbruik van het scherm.

Door over te stappen op een nieuwe technologie verbruikt het iPhone-scherm straks tot 15 procent minder energie, stelt IHS Markit. De techniek heet LTPO (low-temperature polycrystalline oxide), waarvoor Apple drie belangrijke patenten heeft aangevraagd. Een groot voordeel is dat LTPO de de stroomlekkage van LTPS kan verminderen. Bovendien springt hij beter om met frequenties onder de 30 Hz.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Met de efficiënte schermtechniek wil Apple zich onderscheiden van Samsung, de absolute marktleider van de oled-displays. Op dit moment is Apple voor de oled-schermen volledig afhankelijk van de Zuid-Koreaanse tech-gigant, maar sinds dit jaar heeft Apple er een andere leverancier bij: LG.

Levensduur batterij iPhone beter

Momenteel bezitten nog niet alle iPhones een oled-scherm, maar na dit jaar beschikken iPhones waarschijnlijk over een oled-paneel. Omdat de schermen steeds groter worden (de aankomende iPhone X Plus bezit het grootste iPhone-scherm ooit) en de resolutie steeds beter is, neemt ook het stroomverbruik toe. Het is dan ook belangrijk de batterij van de iPhone zich blijft verbeteren en daar zet Apple ook vol op in.

Over iets meer dan twee weken presenteert Apple drie nieuwe iPhones: de iPhone 9, de iPhone 2018 en de iPhone XS Max. Die beschikken niet over de LTPO-technologie, maar de omvang van de L-vormige batterij van de iPhone 2018 zou groter zijn, waardoor de accu langer mee kan.