Terug naar De batterij van je toekomstige iPhone gaat mogelijk veel langer mee
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De batterij van je toekomstige iPhone gaat mogelijk veel langer mee

Door Koen van Ekeren27 augustus 2018 10:592 min. leestijd0

Apple heeft een manier gevonden om de iPhone dun te houden, maar de levensduur van de batterij sterk te verbeteren. Door gebruik te maken van een nieuwe backplane-technologie zou de accu van je iPhone een stuk langer mee moeten gaan. Dit meldt marktonderzoekbureau IHS Markit.

iphone batterij vervangen goedkoper

LTPO

Op dit moment is LTPS TFT (low-temperature poly silicon thin-film transistor) de backplane-technologie die Apple voor de oled-schermen gebruikt. Backplane is verantwoordelijk voor het in- en uitschakelen van afzonderlijke pixels en speelt daarmee een grote rol in het energieverbruik van het scherm.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door over te stappen op een nieuwe technologie verbruikt het iPhone-scherm straks tot 15 procent minder energie, stelt IHS Markit. De techniek heet LTPO (low-temperature polycrystalline oxide), waarvoor Apple drie belangrijke patenten heeft aangevraagd. Een groot voordeel is dat LTPO de de stroomlekkage van LTPS kan verminderen. Bovendien springt hij beter om met frequenties onder de 30 Hz.

Met de efficiënte schermtechniek wil Apple zich onderscheiden van Samsung, de absolute marktleider van de oled-displays. Op dit moment is Apple voor de oled-schermen volledig afhankelijk van de Zuid-Koreaanse tech-gigant, maar sinds dit jaar heeft Apple er een andere leverancier bij: LG.

Levensduur batterij iPhone beter

Momenteel bezitten nog niet alle iPhones een oled-scherm, maar na dit jaar beschikken iPhones waarschijnlijk over een oled-paneel. Omdat de schermen steeds groter worden (de aankomende iPhone X Plus bezit het grootste iPhone-scherm ooit) en de resolutie steeds beter is, neemt ook het stroomverbruik toe. Het is dan ook belangrijk de batterij van de iPhone zich blijft verbeteren en daar zet Apple ook vol op in.

Over iets meer dan twee weken presenteert Apple drie nieuwe iPhones: de iPhone 9, de iPhone 2018 en de iPhone XS Max. Die beschikken niet over de LTPO-technologie, maar de omvang van de L-vormige batterij van de iPhone 2018 zou groter zijn, waardoor de accu langer mee kan.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar