Terug naar '6,1-inch iPhone krijgt metalen achterkant en lcd-scherm in 2018'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'6,1-inch iPhone krijgt metalen achterkant en lcd-scherm in 2018'

Door Laura Grootaarts7 december 2017 11:162 min. leestijd0

Apple zou van plan zijn om in 2018 drie nieuwe iPhones uit te brengen. Twee daarvan krijgen een oled-scherm en een glazen achterkant. Het derde toestel krijgt een lcd-scherm en een ‘ouderwetse’ metalen achterkant. Dat blijkt uit een rapport van Nikkei.

Nieuwe iPhone-modellen in 2018

Apple was dit jaar juist overgestapt naar iPhones met een glazen achterkant – dit was nodig om de toestellen draadloos op te kunnen laden. Maar na de iPhone X en de iPhone 8 (Plus) komt er volgend jaar dus weer een toestel met een metalen achterkant, die nog het meest lijkt op de aluminium iPhones van voorheen.

iPhone 7

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dat betekent dat het toestel ook weer in meer kleuren beschikbaar zal zijn. De nieuwste iPhones van dit jaar zijn er vanwege die glazen achterkant slechts in een beperkt aantal kleuren. Bij de iPhone 7 kon je nog kiezen uit roségoud, goud, zilver, zwart, gitzwart en rood (deze laatste kleur was slechts tijdelijk verkrijgbaar).

We weten nog niet wat de metalen achterkant voor gevolgen heeft voor het draadloos opladen – misschien heeft Apple een mooie oplossing hiervoor bedacht. Het toestel zou in ieder geval budget-vriendelijker zijn dan de iPhone X en een stuk minder breekbaar.

Formaat nieuwe iPhones

De lcd-iPhone met de metalen achterzijde meet straks 6,1 inch. De twee oled-modellen worden 5,8 en 6,2 (of 6,3) inch groot. Alle nieuwe toestellen zouden wat de voorzijde betreft het ontwerp van de iPhone X krijgen: een scherm met een minimaal randje eromheen, een inkeping bovenin en zonder thuisknop.

iPhone-modellen in 2018

Deze nieuwe geruchten komen in grote lijnen overeen met eerdere beweringen van de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo. Zijn voorspellingen blijken doorgaan een heel eind in de juiste richting te zitten.

Naast geruchten over drie echt nieuwe modellen, zijn er ook veel geruchten over een iPhone SE 2. Hierin worden design en techniek van oudere iPhones verwerkt. Dit toestel zou in de eerste helft van 2018 moeten verschijnen, voor de drie andere iPhones moeten we geduld hebben tot september volgend jaar.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar