Terug naar Lancering Beats / iTunes Radio lijkt nabij
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Lancering Beats / iTunes Radio lijkt nabij

Door Daan Jeuken21 januari 2015 17:162 min. leestijd0

Het is inmiddels negen maanden geleden dat Apple 3 miljard aftikte om Beats in te palmen. Iets concreets heeft deze overname tot dusver niet opgeleverd, maar gelukkig zijn er steeds meer tekenen dat er hard wordt gewerkt aan de herlancering van Beats Music / iTunes Radio.

Overname Semetric

Vandaag werd bekend dat Apple het Britse bedrijf Semetric heeft overgenomen. Semetric is de maker van Musicmetric, een analyse-tool die inzicht geeft hoe vaak muziek wordt verkocht, via BitTorrent wordt gedownload, wordt afgespeeld via social media en YouTube én wordt afgespeeld in Spotify. Belangrijke cijfers en cruciaal om te weten voor Apple, dat zich met Beats wil onderscheiden in de perfecte afstemming van de muziek op de luisteraar. Tevens zal Apple met deze data ongetwijfeld tegenstribbelende platenbazen en artiesten kunnen paaien.

Herlancering Beats / iTunes Radio

Over het vraagstuk wanneer Beats / iTunes Radio wordt gelanceerd, wordt nog steeds hevig gespeculeerd. Om snel veel bekendheid te genereren, lijkt het een logische optelsom dat de radiodienst als standaardapp in iOS zal worden opgenomen. Maar als Apple daarmee op iOS 9 moet wachten (dat hoogstwaarschijnlijk in september uitkomt), dan is de boot die ze gemist hebben nóg verder van de haven verwijderd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iOS 8.2

iOS 8.2 zou daarom een goed alternatief zijn. Apple zal immers deze lente een grote software-update moeten uitbrengen om de Apple Watch te ondersteunen. De kans is groot dat daaraan voorafgaande nog een keynote komt, om de vele hiaten in de tot dusver verstrekte Watch-informatie in te vullen. Alom wordt aangenomen dat dit in februari of maart gaat plaatsvinden. Dat zou een mooi moment zijn om de ‘nieuwe’ cq. gerenoveerde streamingsdienst de wereld in te slingeren. Hopelijk is die wereld dan meteen groter dan de VS.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar