Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Gelekte brief wijst op snelle lancering van Apple Pay in België

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Pay limiet


Lees verder na de advertentie

Apple-gebruikers in België kunnen waarschijnlijk al snel contactloos betalen met de iPhone of Apple Watch. De Belgische filialen van Aldi maken zich immers op voor de lancering van Apple Pay in België, zo blijkt uit een gelekte nieuwsbrief.

Apple Pay België

Lancering Apple Pay in België

‘Onze klanten kunnen binnenkort betalen met Apple Pay’, laat Aldi weten in de brief. De filialen ontvangen binnenkort stickers met het Apple Pay-logo en die moeten ze plakken op de betaalterminal. Deze stickers mogen vanaf de lanceerdag van Apple Pay worden aangebracht. Wat die precieze lanceerdatum is, krijgen de vestingen binnenkort te horen.

De nieuwsbrief wordt verzonden in de week van 26 november tot 2 december 2018. Door de brief lijkt het slechts een kwestie van weken voordat Apple Pay zijn intrede maakt in België. Toch houden we een slag om de arm, want Apple kondigt de nieuwe landen voor Apple Pay doorgaans aan tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers. En de volgende is pas op 1 februari …


kooptip

Het zijn niet de eerste aanwijzingen voor de komst van Apple Pay in België. Eerder vernam De Tijd dat Apple de betaaldienst in november in het land uitrolt. Apple Pay zou eerst beschikbaar zijn voor klanten van BNP Parabis Fortis. Pas enkele maanden later zouden andere banken volgen.

Apple Pay in Nederland?

Terwijl het in België al maanden gonst van geruchten over de mogelijke komst van Apple Pay, blijft het in Nederland stil. Een introductie van Apple Pay in Nederland lijkt dus nog ver weg. Opvallend is dat Google Pay ook nog steeds niet van start is gegaan in Nederland. En die betaaldienst werd al anderhalf jaar geleden in België gelanceerd.