Terug naar ‘Apple AirTags lancering nadert: productie draait op volle toeren’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple AirTags lancering nadert: productie draait op volle toeren’

Door Koen van Ekeren8 september 2020 15:012 min. leestijd0

Apple werkt al een tijdje aan een bluetooth-tracker die helpt je verloren bezittingen terug te vinden: de AirTags. Een lancering van het nieuwe Apple-product lijkt aanstaande te zijn, want de tech-gigant zou de massaproductie van de AirTag in gang hebben gezet. Dit meldt de Japanse zakenkrant Nikkei.

Airtag

Apple AirTag lancering

De AirTag is een bluetooth-tracker die ontworpen is om te bevestigen aan bezittingen zoals je sleutels, tas of portemonnee. Het apparaatje zou worden geïntegreerd in de Zoek mijn-app van de iPhone, waar je je bezittingen via de kaart kunt opsporen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Dat de productie volop in gang is, is een teken dat een Apple AirTag lancering niet ver weg is. Eerder gingen er al geruchten dat de AirTags van Apple naast de iPhone 12 en Apple Watch Series 6 worden geïntroduceerd. Dit zou gebeuren tijdens een Apple-event in oktober.

Apple heeft het product nog niet bevestigd, maar door verschillende lekken is er al veel over bekend. Zo verklapte het bedrijf per ongeluk de naam ‘AirTag’. Verder maakte de code van iOS 14 al duidelijk wat we qua functies kunnen verwachten. Je stelt bijvoorbeeld in dat je een melding ontvangt als je te ver verwijderd bent van een voorwerp. Zo vergeet je bijvoorbeeld niet je tas mee te nemen wanneer je naar huis gaat.

Ook kun je de AirTag – net zoals bij je andere Apple-producten – een hard geluid laten afspelen, zodat je hoort waar het voorwerp moet zijn. Bovendien kun je de verloren-modus inschakelen. Als een andere iPhone-gebruiker het voorwerp tegenkomt, kan diegene de eigenaar bellen of sms’en.

Productie iPhone 12

Het bericht van Nikkei richt zich overigens vooral op de productie van de iPhone 12. Daarvan gaat de massaproductie later deze maand van start. Hierbij begint Apple met de 6,1-inch iPhone 12. Dit apparaat moet goed zijn voor 40 procent van de verkoop van de iPhone 12-lijn, beweren bronnen van Nikkei.

Bron: Nikkei

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirTags
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar