Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple AirTags lancering nadert: productie draait op volle toeren’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Airtag lancering


Lees verder na de advertentie

Apple werkt al een tijdje aan een bluetooth-tracker die helpt je verloren bezittingen terug te vinden: de AirTags. Een lancering van het nieuwe Apple-product lijkt aanstaande te zijn, want de tech-gigant zou de massaproductie van de AirTag in gang hebben gezet. Dit meldt de Japanse zakenkrant Nikkei.

Apple AirTag lancering

De AirTag is een bluetooth-tracker die ontworpen is om te bevestigen aan bezittingen zoals je sleutels, tas of portemonnee. Het apparaatje zou worden geïntegreerd in de Zoek mijn-app van de iPhone, waar je je bezittingen via de kaart kunt opsporen.

Dat de productie volop in gang is, is een teken dat een Apple AirTag lancering niet ver weg is. Eerder gingen er al geruchten dat de AirTags van Apple naast de iPhone 12 en Apple Watch Series 6 worden geïntroduceerd. Dit zou gebeuren tijdens een Apple-event in oktober.

Apple heeft het product nog niet bevestigd, maar door verschillende lekken is er al veel over bekend. Zo verklapte het bedrijf per ongeluk de naam ‘AirTag’. Verder maakte de code van iOS 14 al duidelijk wat we qua functies kunnen verwachten. Je stelt bijvoorbeeld in dat je een melding ontvangt als je te ver verwijderd bent van een voorwerp. Zo vergeet je bijvoorbeeld niet je tas mee te nemen wanneer je naar huis gaat.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Ook kun je de AirTag – net zoals bij je andere Apple-producten – een hard geluid laten afspelen, zodat je hoort waar het voorwerp moet zijn. Bovendien kun je de verloren-modus inschakelen. Als een andere iPhone-gebruiker het voorwerp tegenkomt, kan diegene de eigenaar bellen of sms’en.

Productie iPhone 12

Het bericht van Nikkei richt zich overigens vooral op de productie van de iPhone 12. Daarvan gaat de massaproductie later deze maand van start. Hierbij begint Apple met de 6,1-inch iPhone 12. Dit apparaat moet goed zijn voor 40 procent van de verkoop van de iPhone 12-lijn, beweren bronnen van Nikkei.

Bron: Nikkei