Terug naar Laatste geruchten iPhone 7: 2 nieuwe kleuren, IPX7-waterbestendig en meer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Laatste geruchten iPhone 7: 2 nieuwe kleuren, IPX7-waterbestendig en meer

Door Laura Grootaarts5 september 2016 12:343 min. leestijd0

Aanstaande woensdag 7 september wordt de iPhone 7 onthuld tijdens een keynote van Apple. We weten al héél veel over dit nieuwe toestel, en nu komt de doorgaans betrouwbare Apple-analist Minch-chi Kuo met nog een aantal compleet nieuwe spoilers voor de dag. Dit is in een notendop wat we overmorgen gaan zien!

1. Vijf kleuren

iPhone 7 onthuld

Roségoud, goud en zilver kennen we al, en de nieuwe iPhone 7 zal ook in deze kleuren beschikbaar zijn. Spacegrijs komt te vervallen, in plaats daarvan krijgen we twee nieuwe zwart-tinten: ‘dark black’ en het glanzende ’piano black’. De pianozwarte kleur is aanvankelijk alleen beschikbaar voor de duurdere iPhones. Eerder lekten er al onderdelen in deze 5 kleuren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Meer opslagruimte

De iPhone krijgt flink meer opslagcapaciteit. Het basismodel heeft straks in plaats van 16 GB opslag, 32 GB. Daarnaast zijn er modellen met 128 en 256 GB.

3. Meer werkgeheugen voor de iPhone 7 Plus

De iPhone 7 Plus krijgt 3 GB RAM, dat is nodig om de nieuwe dubbele camera optimaal te kunnen laten functioneren. Voor de kleinere iPhone 7 blijft alles bij het oude, wat 2 GB RAM inhoudt.

4. Dubbele camera

iPhone 7 met dubbele camera

De dubbele camera bestaat uit een groothoeklens en een telelens, beide met 12-megapixel sensoren. Je kunt dankzij de dubbele camera foto’s maken onder slechte lichtomstandigheden en altijd achteraf nog scherpstellen.

5. Waterbestending

Nee, de nieuwe iPhone 7 wordt niet waterdicht maar waterbestendig volgens de IPX7-codering. Daarmee kan-ie net zo goed tegen water als de Apple Watch, wat inhoudt dat je hem een halfuur lang 1 meter onder water kunt houden zonder dat hij sneuvelt.

6. Geen koptelefoonaansluiting

De reguliere koptelefoonaansluiting gaat met pensioen. Volgens Kuo krijgt je bij de iPhone EarPods met een Lightning-kabeltje én een adapter zodat je je oude koptelefoon of oortjes kunt blijven gebruiken. De koptelefoon moet plaatsmaken voor een sensor die de 3D Touch-ervaring moet verbeteren. We hebben al veel redenen voorbij horen komen voor het opofferen van de aansluiting, deze is compleet nieuw!

7. A10-processor

De iPhone 7 wordt uitgerust met weer een nieuwe processor: een A10-processor de exclusieft geproduceerd wordt door TSMC. De A9-processor van vorig jaar werd door TSMC én Samsung, en tussen die twee leek verschil te bestaan.

8. Breder kleurengamma

De iPhone 7 krijgt een breed kleurengamma, vergelijkbaar met dat van de 9,7-inch iPad Pro. Het is nog niet helder of de iPhone 7 ook een True Tone-scherm krijgt, dat zich aanpast aan het omgevingslicht.

9. Slimme flitser

De flitser heeft vier led-lampjes. Twee daarvan in warme kleuren, de andere twee in koele. Ook dat helpt om ’s avonds betere en natuurlijkere foto’s te maken.

10. Stereo speaker

Het speakertje waarmee je nu telefoongesprekken beluistert, wordt een volwaardige speaker. In samenwerking met de reguliere speaker produceert de iPhone 7 zo een stereo geluid. Lees meer over de werking van deze twee speakers.

11. Betalen met de iPhone in Japan

Japanners kunnen straks contactloos betalen met de iPhone 7. In Japan wordt voor contactloos betalen een andere techniek gebruikt dan in de rest van de wereld, dus daarop moest de chip in de iPhone worden aangepast. Eerder werd gedacht dat dit pas in de iPhone van 2017 gebeuren zou.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar