Terug naar Laatste bèta OS X Yosemite brengt vernieuwde Foto's-software
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Laatste bèta OS X Yosemite brengt vernieuwde Foto's-software

Door Jelle Mol5 februari 2015 19:252 min. leestijd0

Onlangs vroegen we ons af hoe het stond met de vernieuwde Foto’s voor Mac-software. Sinds de aankondiging op WWDC 2014 was het namelijk wel érg stil gebleven. Een bètaversie van de software ontbrak dan ook tot nu toe, maar daar is met de komst van de OS X Yosemite 10.10.3 bèta verandering in gekomen. Die omvat namelijk de eerste publieke versie van de nieuwe fotosoftware, dat de opvolger van iPhoto en Aperture wordt.

Binnenkort beschikbaar

Met de komst van de bèta zit er in elk geval schot in de zaak, nadat Apple onlangs alle verwijzingen naar het programma verwijderde van zijn website. Nu blijkt dat dat in aanloop was naar een volledig nieuwe pagina die gewijd is aan de software. Daar is tevens te lezen dat Foto’s voor Mac deze lente beschikbaar moet komen.

Foto's voor Mac bewerking

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Vergelijkbaar met iOS

Op diezelfde pagina wordt uitgelegd hoe Foto’s werkt. Naast de langverwachte ondersteuning voor iCloud-fotobibliotheek is te zien dat foto’s – net als in iOS – georganiseerd worden per Moment, Verzameling en Jaar. Ook is er een tab voor gedeelde albums en projecten. De mogelijkheden die iPhoto biedt om diavoorstellingen, fotoboeken en kaarten te maken, zijn ook beschikbaar in Foto’s.

De bewerkingsmogelijkheden zijn vergelijkbaar met iOS. Zo is het mogelijk om eenvoudig de belichting en de kleuren aan te passen, evenals filters toe te voegen zoals mono, chroom en instant. Komt dat je bekend voor? Grote kans dat je ze eerder hebt gebruikt in iOS. Informatie over de ondersteuning voor third-party-plug-ins ontbreekt nog, dus gebruikers van Aperture zullen even moeten afwachten hoe dat precies eruit komt te zien.

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar