Terug naar Laat je niet verrassen door KPN of Vodafone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Laat je niet verrassen door KPN of Vodafone

Door Redactie iCreate3 november 2010 13:122 min. leestijd5

Met een iPhone-abonnement van T-Mobile mag je onbeperkt internetnetten, maar dat is bij KPN en Vodafone wel anders. Beide providers hebben ervoor gekozen om het internetverkeer af te bakenen met databundels. Ga je over de limiet, dan moet je bijbetalen. En die kosten kunnen flink oplopen, een extra 45 euro ben je zomaar kwijt.

500 MB te weinig?
Je krijgt 500 MB tot je beschikking met het goedkoopste abonnement van KPN of Vodafone. Kost je abonnement meer dan € 34 per maand, dan zit er 1 GB in de databundel. Is dit wel genoeg?

4 uur en 10 minuten, zo lang kun je YouTube-video’s kijken met een databundel van 500 MB, volgens cijfers van clicker.com. Dat komt uit op 8 minuten YouTuben per dag, dan is de koek op en moet je bijbetalen. En dan is er geen ruimte om te surfen, e-mailen en downloaden (apps).

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

€ 405 bijbetalen
Al lijkt een databundel van 500 MB nog zo weinig, 81 procent iPhone-gebruikers heeft er volgens techradar genoeg aan. Van de overgebleven 19 procent kan de helft zich prima redden met de 1 GB-bundel. Dat betekent dat 10 procent van de iPhone-gebruikers op kosten zullen worden gejaagd door KPN en Vodafone. Eén procent van alle gebruikers gebruikt zelfs meer dan 10 GB. Dat is veel, zelfs met fanatiek gebruik heb ik nooit meer dan 4 GB verzet. Maar ze zijn er dus wél, consumenten die 10 GB verbruiken. Wat zijn dan de kosten als je abonnement maar 1 GB dekt? Vodafone brengt 270 euro (3 cent per MB) in rekening. KPN berekent € 405 (5 cent per MB), en dan gebruiken we KPN’s dataverdubbelaar.

Bewust extreem
Ik kies bewust voor extreme gevallen, want reken er maar op dat ze in de praktijk voor zullen komen. Zoals de moeder die een Vodafone-abonnement betaalt voor haar dochter. De meid houdt vervolgens geen rekening met de datalimiet. Dan valt de rekening op de mand en is er geen 500, maar 2000 MB versleept. Bijkomende kosten? 45 euro. Per dag 10 minuten YouTube-video’s kijken en 40 minuten muziek streamen met Spotify is genoeg om na een maand uit te komen op 2000 mb. Kassa!

Nogmaals; 8 uit 10 iPhone-gebruikers heeft genoeg aan 500 MB in de maand. Fanatieke streamers kunnen echter een gepeperde rekening op de mat verwachten. Laat je dus niet verrassen door KPN of Vodafone.

KPN-abonnement

Vodafone-abonnement

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 4
Bekijk dit dossier

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Paul
Lezer
Paul

99% van de tijd maak ik gebruik van wifi. Ik kan mij nauwelijks voorstellen op zo’n hoeveelheid buitenbundel Mb’s uit te komen. Zorgelijker is dat je bij alle providers veel moet bijbetalen voor een 4G toestel. Het riekt naar prijsafspraken.

Marco
Lezer
Marco

Op internetabonnement.nl kun je sinds vandaag gebruik maken van de databundel calculator. Naast streaming internet kun je aangeven hoeveel je verwacht te emailen, surfen en downloaden (apps) per dag of maand. Het resultaat: een inschatting van het dataverbruik voor mobiel internet. En met deze kennis kun je nòg beter kiezen voor het juiste abonnement.

Martijn Engler
Lezer
Martijn Engler

Heb even gewacht op de abonnementen van VF en KPN voor ik een iPhone 4 ga halen; had geen zin in het gedoe van België en hier een sim-only.

Ben er alleen nog niet helemaal uit of 1GB data genoeg gaat zijn voor mij.. Toch maar eens voor mezelf in kaart proberen te brengen hoe vaak ik gebruik maak van de verschillende internet-mogelijkheden op m’n iPhone.

Hans
Lezer
Hans

maar wat als je continu online wil zijn voor whatsapp of ping?

Cynthia
Lezer
Cynthia

Hans dat vraag ik me dus ook af, wat verbruikt het nou om de hele dag online te zijn op Whatsapp?